Nükleer karşıtlarından insan zinciri | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Nükleer karşıtlarından insan zinciri


 

Mersin’de nükleer karşıtı eylemler kesintisiz sürüyor. Son olarak nükleer karşıtı aktivistler valilik izin vermemesine rağmen bedenleri ile ‘Nükleere Hayır’ yazdı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Valiliği’nin güvenlik gerekçesiyle izin vermediği Mersin Nükleer Karşıtı Platform’un, insan zinciri eylemi engellemelere rağmen yapıldı. Yasağa rağmen Tevfik Sırrı Gür Stadyumu önünde toplanan çevreciler, bölgedeki bir kafeteryada eylemi gerçekleştirdi. Nükleer karşıtı grup burada insan zinciri oluşturarak “Nükleere Hayır” yazısı yazdı.

Eyleme Mersin Tabip Odası Başkanı Dr. Ful Uğurhan, Jeoloji Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Erkan Demir, TEMA Vakfı Şube Başkanı Perihan Saydam Pazarbaşı, SES Şube Eşbaşkanı Yılmaz Bozkurt, Haziran Hareketi Üyesi Dr. Mehmet Antmen, Mersin Barosu Çağdaş Avukatlar Grubu’ndan Bilgin Yeşilboğaz, Aktivist Sevim Küçük ve birçok sivil toplum kuruluşu temsilcisi katıldı.

“BİZİ KÜÇÜK ALANLARA HAPSETMEYE ÇALIŞIYORLAR”

İnsan zinciri eyleminden önce kısa bir açıklama yapan Başkan Dr. Ful Uğurhan, “Biz Mersin’deki nükleer karşıtları olarak bugün bir etkinlik düzenleyerek bütün dünyaya bir çağrı yapmak istemiştik. Biz sadece el ele tutuşup bir kez daha Mersin halkı nükleer istemiyor demek istemiştik. Ama bu talebimizi ve en insani hakkımızı, yaşam hakkımızı savunmak için yaptığımız bu girişimi bize çok gördüler ve izin vermediler. Biz böyle bir eylemi organize etmek için 12 gün önceden valiliğe başvurmuştuk. Etkinliğimize izin verilmeyeceğini bize Cuma günü son iş vakitlerinde beyan ettiler. Biz bunu duyurabildiğimiz kadar duyurabilmeye çalıştık. Ama valiliğin izin vermediğini bilmeyen arkadaşlarımız buraya geldiler. Bazılarımız ise duydukları halde yine geldiler. Bu çok kıymetli bir şeydir. Biz aynı şekilde hem Mersin’de hem de dünyada nükleer santrali istemeyen binler olarak bu yazıyı burada yazıyoruz. Bizi ne kadar küçük alanlara hapsetmeye çalışsalar da ne kadar büyük bir güç olduğumuzu tüm dünyaya kanıtlamış olduk” diye konuştu.

“HAKKIMIZI HELAL ETMİYORUZ”

Mersin Valiliği bürokratlarına tepki gösteren Dr. Uğurhan “Mersin Valiliği bugün en insani hakkımız olan yaşam hakkımızı-savunmak adına düzenlemek istediğimiz etkinliğe izin vermedi. Oysa Mersinliler olarak sadece yan yana dizilip Mersin Nükleer İstemiyor yazacaktık. En az 600 kişinin katılımı ile yapacağımız bu etkinlik düşüncelerimizi barışçı yoldan ifade etmenin bir şekliydi. Böylece ifade özgürlüğümüzü engellediler. Gerekçeleri kısaca, güvenlik. Aynı Valilik 10 Kasım'da bir araya gelerek Atatürk portresi oluşturan 7700 kişinin güvenliğini sağlamış, ama nükleer karşıtlarının güvenliğini sağlayamayacağı için izin vermemiştir. Bize haksızlık etmiştir. Öncelikle ‘Hakkımızı Helal Etmiyoruz’. ‘Dileriz ki tarih kimseye bu santralin patlamasında benim de kabahatim var’ dedirtmesin. Zira kendi evlatlarının katili olmanın vebali çok büyük” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA