“Dünya halklarına ilham kaynağı oldu” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Dünya halklarına ilham kaynağı oldu”


 

CHP Mersin Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Prof. Dr. Aytuğ Atıcı, ulu önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 79’ıncı yılında yayınladığı mesaj ile andı.

“İleri görüşlülüğü, mücadeleci ruhu ve vatanseverliği ile yok olmaya yüz tutmuş bir vatanı çağdaş bir ülke olma yolunda yeniden filizlendiren büyük devrimci Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete uğurlayışımızın 79. yılında minnet, şükran ve özlemle bir kez daha anıyoruz” diyen Atıcı, Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluş mücadelesi ve Atatürk ilke ve devrimleri ışığında gerçekleşen aydınlanma sürecinin; huzura, barışa ve refaha ulaşmak isteyen ve çağdaşlaşma mücadelesi veren tüm dünya halklarına ilham kaynağı olduğunu söyledi.

“ATAMIZIN YOLUNDAYIZ”

“10 Kasım 1938 bir son değil; milletin, aydınlanma ve çağdaşlaşma yolunda ilerleme görevini Ata’sından devraldığı gündür” diyen Milletvekili Atıcı, “Ve hedefe ulaşana dek bu bayrak milletin ellerinde yükselmeye devam edecektir. Bugün 15 yıllık AKP iktidarının sonucu olarak, bir yandan cumhuriyetimizin tüm kazanımları yok edilmeye çalışılırken, diğer yandan da ‘Yurtta barış, dünyada barış’ felsefesi ile kurulan ülkemiz komşularıyla sorunlu hale getirilerek yalnızlaştırılmıştır. Tarihi boyunca özgürlüğünden ve bağımsızlığından taviz vermeyen milletimiz hukuksuz olağanüstü hâl uygulamaları ve hukuksuz kanun hükmünde kararnameler ile baskı altına alınmaya çalışılarak; hukuk tanımayan yöneticiler tarafından adım adım diktatörlüğe götürülmek istenmektedir. Gelinen noktada Atatürk’ün ve devrimlerinin kıymeti toplumun her kesimi tarafından her geçen gün daha çok anlaşılmakta ve kurtuluşun O’nun açtığı yoldan yürümekte olduğu kabul edilmektedir.

Atatürk’ün, iki büyük eserimden biri dediği Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı gerici saldırılar devam ederken, diğer büyük eserim dediği Cumhuriyet Halk Partisi ise Cumhuriyet’e ve kazanımlarına sahip çıkma noktasında topluma öncülük etmeye devam etmektedir. Gün yas tutma günü değil; birlik olma ve Atatürk ilke ve devrimleri ışığında; kalıcı barışı, kardeşliği ve huzuru hâkim kılana dek aydınlanma mücadelesini büyütme günüdür. Bu duygularla Mustafa Kemal Atatürk’ün aziz hatırası önünde saygıyla eğiliyorum” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA