‘Pet şişeni sokağa değil, potaya at’ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

‘Pet şişeni sokağa değil, potaya at’


 

Toroslar Belediyesi, çocuklarda çevre temizliği bilincini geliştirmek ve geri dönüşümde farkındalık oluşturmak amacıyla basketbol potası şeklinde pet şiş kutuları hazırladı.

Eski araç lastiklerinden ve pet şişelerden saksı, eski tenekelerden sokak hayvanlarına su kabı, bayat ekmek ve  atık pil toplama kutuları gibi hayata geçirdiği birçok geri dönüşüm projesine bir yenisini daha ekleyen Toroslar Belediyesi, “Pet şişeni Sokağa Değil, Potaya At’ sloganıyla hazırlanan basketbol potası görünümlü pet şişe kutularını ilçenin muhtelif yerlerine yerleştirecek.

Toroslar Belediye Başkanı Hamit Tuna, Park ve Bahçeler Müdürlüğü marifetiyle yapılan basketbol potası şeklindeki pet şişe kutusunu inceleyerek, kendisi de bir atış denemesi yaptı. Hem kentin çevre temizliğine katkı sunmak hem de çöp kutularının kullanımını daha eğlenceli hale getirmek amacıyla uygulanan projeyi hayata geçiren Park ve Bahçeler Müdürlüğü ekiplerine teşekkür eden Başkan Tuna; “Özellikle çevrenin kirlenmemesi yönünde ve çocuklarımızın dikkatini çekerek,  geri dönüşüm bilincini aşılamak amacıyla hayata geçirdiğimiz bir geri dönüşüm projesidir. Çocuklarımız ellerindeki ya da yolda buldukları pet şişeleri basketbol potasına top attıkları gibi bu kutulara atacaklar ve bunu eğlenceli hale dönüştürecekler. Kirletmezseniz, temizlemeye ihtiyaç yoktur. İşte bu proje de bu anlamda bir farkındalık oluşturmak amacıyla yapılmıştır. Yeniden geri dönüşümde doğayı kirletmeme yönünde de çok özel bir projedir. ‘Pet Şişeni Sokağa Değil, Potaya At” sloganıyla hayata geçirdiğimiz basketbol potası şeklindeki pet şişe kutularını Toroslarımızın değişik mahallelerine yerleştireceğiz. Emeği geçen personel arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA