CHP’li Özyiğit Kocamaz’a yüklendi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’li Özyiğit Kocamaz’a yüklendi


 

CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, geçtiğimiz ay Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın seçimde sunduğu vaatlerle ilgili sorulara hala yanıt alamadıklarını kaydederek, “Mersin, gün geçtikçe yaşanmaz bir kent oluyor. Mersin, hızla yoksullaşıyor. Mersin, Kocamaz ve ekibi tarafından yö

Haber Merkezi

CHP İl Başkanı Abdullah Özyiğit, aylık olarak düzenlediği basın toplantısında kent ve ülke gündemini değerlendirdi. Mersin Tenis Kulübü’nde gerçekleştirilen basın toplantısına, Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, CHP Kadın Kolları MYK Üyesi Nevin Zaimoğlu CHP Mersin İl ve İlçe Örgütü Yöneticileri katıldı. Sözlerine Hakkari’nin Şemdinli ilçesinde şehit düşen 8 asker ve koruculara rahmet ailelerine sabır dileyerek başlayan CHP’li Özyiğit, daha sonra AKP Hükümeti’ne ekonomi ve enerji politikaları üzerinden; Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’a ise çevre ve altyapı ve seçim vaatleri konuları üzerinden yüklendi. Geçtiğimiz ay Kocamaz’a yönelttiği seçim vaadi sorularının cevaplarını hala alamadıklarını kaydeden Özyiğit, “Sorumluluğumuz var! Mersin’i ve kaderini değiştireceğiz.Mersin, sahil şeridi, parklar, dinlenme alanları, sosyal alanlar ve spor alanları betonlaşıyor. Mersin, gün geçtikçe yaşanmaz bir kent oluyor. Mersin, hızla yoksullaşıyor. Mersin, Kocamaz ve ekibi tarafından yönetilemiyor” diye konuştu.

VATANDAŞIN BANKALARA OLAN BORCU 65 KAT ARTTI

AKP Hükümeti’nin ekonomi politikalarını sert sözlerle eleştiren Özyiğit, “Borç batağında olan bir ülkede yaşamaktayız. %60’ı dar gelirli, %14’ü işsiz olan Türkiye’de, 55 milyon çalışan mevcuttur. Bu çalışanlardan %80’i, tüketici, taşıt, konut kredisi ve kredi kartı borçlusudur ve yaklaşık 44 milyon kişiye denk gelmektedir. Ülkemizde 58 milyon adet bankalar tarafından verilen kredi kartı kullanılmaktadır. Türkiye Avrupa ülkeleri arasında kredi kartı kullanımında ikinci, harcamalar konusundaysa üçüncü sıradadır. Cumhuriyetimiz tarihinden bugüne kadar, siyasi, toplumsal ve ekonomik anlamda bu denli, sıkıntılı bir dönem yaşanmadı. Türkiye nüfusunun önemli bir bölümü AKP iktidarının yanlış ekonomik politikalarının sonucu, borçlu yaşamaktadır. 2002 yılında 6,6 milyar lira bankalara borcu olan vatandaşlarımızın, 2017 yılında borcu 426 milyar lira civarındadır. Yani borç 65 kat artmış durumdadır. Vatandaşını borçlandırmak AKP iktidarının politik iradesinin sonucudur. Borç yiğidin değil, AKP’nin elindeki kamçıdır. Ekonomi politikalarını, büyüme, adil bölüşüm ve sürdürülebilirlik üzerine kuramayan AKP, refah ve güveni sağlayamadığı gibi, kendine yandaş oluşturarak, sadece ekonomik anlamda değil, çevre, toplumsal ve siyasal anlamda da, ülkemizi bilinmeyen bir sürece sürüklemektedir” dedi.

1/100.000’LÜK ÇEVRE DÜZENİ PLANI, ŞEHRİN GELMİŞMESİNE KATKI SAĞLAMAYACAK

AKP Hükümeti’nin yanlış politikalarının sonucunun Mersin’e de yansıdığını kaydeden Özyiğit, “İktidarının, vizyonsuz, plansız, çağın gereklerine ve koşullarına uymayan, hatalı, ekonomik, siyasi ve sosyal politikaları, Mersin’de de görülmektedir. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından hazırlanan1/100.000’lük çevre düzeni planı, şehrimizin kalkınmasına, gelişmesine, büyümesine katkı sağlamayacağı, her geçen gün ortaya çıkmaktadır. Büyükşehir Meclisinde önceki oturumlarında gündeme gelen, çevre düzeni planla ilgili: yapıcı, faydalı ve kentimizin gelişimine uygun, konut, sanayi, tarım, turizm, ulaşım, çevre gibi yerleşim ve arazi kullanılması kararları tartışıldığında, biz Cumhuriyet Halk Partisi Büyükşehir Meclis Grubu olarak, objektif, kent yararına çevreye duyarlı ve geleceğe yönelik düşüncelerimizi, Büyükşehir Meclisinde, Mersin kamuoyu önünde Meslek Odaları, STK’larla birlikte de, paylaştık, açıkladık. Aynı şekilde Akkuyu Nükleer Santrali, balık çiftlikleri, HES ve Termik Santraller için de eleştirilerimizi günlerce, aylarca ve hâlâ ifade ediyoruz” şeklinde konuştu.

“KİRLİ SANAYİ YATIRIMLARI MERSİN’E İHANETTİR”

Mersin’in batı ilçelerinde turizm bölgelerine yapılmaya çalışılan Nükleer Santral, Termik Santral ve balık çiftlikleri projelerinin Mersin’in geleceğine en büyük ihanet olduğunu kaydederek, “Kimliksiz bir kentte yaşamaktayız. Seçim zamanı verilen vaatler unutulursa,  yerine getirilmezse, seçimden sonra yapılan çalışmalar kentimizin, kimliğine katkı sağlamazsa, Mersinli hemşerilerimiz kandırılırsa, biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak, kentimiz, halkımız, geleceğimiz, umut ve hayallerimiz adına, hesap sorarız. Mersin’i yönetmek bilimsel bir yöntemin yanı sıra, toplumu çok iyi tanımakla mümkündür. Mersin’i yönetmek, kültürel ve sosyal politikaların geliştirilmesiyle, yerinden yönetimini güçlendirilmesiyle mümkündür. Yerinden Yönetim, yalnız kentin geleneklerinin tanımlanması değil, kentin yönetimiyle ilgili düşüncelerin olmasıyla mümkündür. Mersin, kayırmacı, anlayış da olmayan kadrolar tarafından yönetilmelidir. Yerel yönetimler, demokrasinin, çoğulculuğun ve en geniş tabanlı birlikteliğin sağlanmasıyla oluşturulmalıdır. Bunun için önerilerimizi, eleştirilerimizi ve desteğimizi kamuoyu önünde yapmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

“İKİ BATTI-ÇIKTIDAN BAŞKA HİZMET VE ÇÖZÜME YÖNELİK HANGİ PROJELERİ UYGULADINIZ?”

Geçtiğimiz ay gerçekleştirdiği aylık değerlendirme toplantısında Mersin Büyükşehir Belediyesi Başkanı Burhanettin Kocamaz’a yönelttiği 2014 yerel seçimlerdeki vaatlerini tek tek “NE OLDU?” sorusuna hala yanıt alamadıklarını kaydeden CHP Mersin İl Başkanı Abdullah Özyiğit, şu cümleleri kullandı: “Bugüne kadar bize ne bir açıklama ne de görüş bildirilmedi. Mersin vatandaşlarının beklentilerini, taleplerini ve beklenen hizmetleri yapmamıştır. Mersin adına bu kentte yaşayan vatandaşlar adına görevimiz ve sorumluluğumuz adına tekrar soruyoruz. Kentin otopark sorunu devam ediyor. Gençlik merkezi ve bilim merkezi ki; bu iki projeye CHP Büyükşehir Meclis grubu olarak onay verdiğimiz halde yapılmadı. Bu beton ve asfalt aşkınız nereden kaynaklanıyor? Betonlaştıra betonlaştıra kentte yeşil ve toprak zemin bırakmadınız. Kimlik kazandıramadığınız Mersin’e beton kent kimliği kazandırdınız. İnsan ve çevre sağlığına zararlı fabrika atıklarının, kimyasalları eden denetleyemiyorsunuz? Yapılan kaldırım ve asfalt hizmetlerine yıllık bütçe oranında çok yüksek ödenek ayırıyorsunuz. Mersin sokakları yap-boz tahtasına döndü. Kullanışsız ve sürekliliği olmayan kaldırımlar bu kadar sık neden değiştiriliyor. Kamu kaynakları israf ediliyor. Kentimizin takımı olan Mersin İdman Yurdu ne durumda? Mersin’in sorunlarını çözecek iki battı-çıktıdan başka hizmet ve çözüme yönelik hangi projeleri uyguladınız? Yeni tahsis edilen Adnan Menderes Bulvarındaki sahil bandında yeşil ve ağaç kıyımı yapılıp, betonlaşmayı CHP Büyükşehir Grubu olarak şiddetle reddediyoruz. Yapılan projelerde ağaç ve yeşilin korunması insan ve çevre açısından önemli olmalıdır. Yerel yönetimler kâr ve ticari kuruluşlar değildir, hizmet üretmek ve vatandaşın sorunlarını çözmek için vardır. Sayın Kocamaz, ÇÖZÜM bekliyoruz. Laf değil hizmet etmenizi, proje üretmenizi istiyoruz. Önceki dönem yapılan hizmetleri yok saymak, kente yapılan en büyük haksızlıktır. Herkes gidiyor Mersin’e, siz gidiyorsunuz tersine Kentin çöp sorununu kim çözdü?  Kentin içme suyu sorununu kim çözdü? Kentin otogar sorununu kim çözdü? Kentin nefes aldığı yeşil, spor ve park alanlarını kim çözdü? Kentin atık su arıtma sorununu kim çözdü? Kentin takımı MİY hangi dönem 1. Ligdeydi?”


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA