Özgürlük Mahallesi ‘bölücülükten’ dertli! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Özgürlük Mahallesi ‘bölücülükten’ dertli!


 

Sağlık Ocağı olmayan, günde 4 otobüsün hizmet verdiği, okullardaki fiziki yetersizlikler nedeniyle eğitimin aksadığı Özgürlük Mahallesi’nde, görevli Muhtar Ömer Ergüven, “Ben kişisel olarak mahallemize bir bölücülük politikası uygulandığını düşünüyorum” diyerek duruma tepki gösterdi.

Mehmet Nabi Batuk

Güneydoğu Anadolu Bölgelerindeki yerleşim birimlerinden Mersin’e göç ile gelen vatandaşların ve sayıları yüzleri bulan Suriyeli sığınmacıların yaşadığı Özgürlük Mahallesi’nde yaşayan vatandaşların yıllardır, sağlık eğitim, ulaşım ve altyapı hizmetlerinde hasretini çektiği hizmet talebi sürüyor. Nüfusu yaklaşık olarak 7 bini bulan ve resmi olarak 5551 seçmeni bulunan Özgürlük Mahallesinde Muhtar Ömer Ergüven, mahallelerinde yılardır hiçbir altyapı çalışmasının yapılmadığını ve adeta yerel yöneticiler tarafından unutulduklarını açıkladı. “Kişisel olarak mahallemize bir bölücülük politikası uygulandığını düşünüyorum” diyen Muhtar Ergüven,  mahallelerindeki sağlık, eğitim ve ulaşım hizmetlerinde çok ciddi sıkıntılar yaşandığını kaydetti. Ayrıca yerel yönetimlerin diğer mahallelerde olduğu gibi  kendilerine karşı adeta hizmet bölücülüğü yaptığını öne süren Muhtar Ömer Ergüven, mahallelerine 4 adet otobüs ile ulaşım hizmeti verildiğini, fiziki yetersizlikler yaşanan okullarda öğretmenlerin kendi aralarında para toplayarak hademe ve temizlik görevlisi tuttuğunu, mahallerinde sağlık hizmetinin de hiç verilmediğini söyledi.  

“ULAŞIM HATLARI BİR MÜDDET SONRA YETERSİZ KALDI”

Muhtar olduğu döneme kadar mahallelerinden hiçbir toplu taşıma aracının geçmediğini söyleyen Muhtar Ömer Ergüven, “Mahallemizde ulaşım adına hiçbir hizmet yoktu. Daha sonra Büyükşehir Belediyesi’ne otobüs için müracaat ettik. Sonra bizim burayı 4 hattın içine eklediler. Şehir Hastanesi’ne Otogar’a, Mersin Üniversitesi’ne Çocuk Hastanesi’ne ve çarşıya gidebiliyoruz. Ancak bu hatlar bir müddet sonra yetersiz kaldı. İlk başladığımızda 4 araç vermişlerdi. Bu araçlar mahalleye yeterliydi fakat son dönemde sayıyı birer araca düşürdüler. Bu da mahallede her şeyin kilitlenmesine neden oldu. Mahallede her saat başı bir araç kalkabiliyor buda mahallelinin ihtiyacına cevap veremiyor. Bu sorunları Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’na ilettik. Ancak bize verilen yanıtta çoğu araçta arıza olduğu ve araçların makine ikmal dairesinde yedek parça beklediği söylendi. Bu hizmetleri az buluyoruz ve yetkili kurumlardan daha iyi hizmet bekliyoruz. Büyükşehir Belediyesi Mahallemizin kullandığı araç sayısını artırmaları gerekiyor” dedi.

“ULAŞIM SORUNUN ÇÖZÜMÜNDE GEÇ KALINDI”

Mahallelerindeki en büyük sorunlardan biri olan ulaşım sorununun çözümünde çok geç kalındığını ifade eden Muhtar Ergüven, “Daha önceki yıllarda Büyükşehir Belediyesi’nin araçları dahi mahalleye girmiyordu. Temizlik araçları, temizlik işçileri mahalleye girmiyordu. Kısa bir süre önceye kadar Büyükşehir Belediyesi’nin mahallemize karşı bir güvensizliği vardı. Büyükşehir Belediyesi Mahallemizi bir terör bölgesi gözü ile görüyordu. Bu mahallede yaşayan tüm insanları terör örgütü üyesi olarak görüyordu. Mahallemize bir ayrımcılık uygulanıyordu. Büyükşehirdeki önceki belediye başkanları döneminde de bu sıkıntılar vardı. Buraya hiç gelmiyorlardı.  Son zamanlarda Büyükşehir Belediyesi’nin ve Akdeniz Belediyesi’nin çalışmaları başladı” diye konuştu.

“EN UFAK ÇALIŞMADA BİLE MEMNUN OLUR HALE GELDİK”

Ulaşım sorunun çözülmesi için Mersin Valiliği ve Büyükşehir Belediyesi’nin çözüm üretmeye çalıştığını söyleyen Muhtar Ömer Ergüven çalışmaların yetersiz kaldığını ifade ederek “Sorunun tamamı çözülmedi ama çözüm için gayret göstermeleri bizi kısmi olarak memnun ediyorlar. Çünkü daha önceleri bizim mahallemize hiç hizmet gelmediğinden dolayı biz en ufak çalışmada bile memnun olur hale geldik. Biz mahallemizde yıllardır bir çalışma yapıldığını görmedik. Son günlere kadar hiçbir belediye aracı burada hizmet vermemişti” şeklinde konuştu.

“OKUL HAMİLERİNDE SÖZ VAR İCRAAT YOK”

Mahallede gençler ve çocuklar için hiçbir sosyal tesisin olmadığını ve okullarda çok ciddi sıkıntılar yaşandığını kaydeden Muhtar Ergüven, “Okullara HAMİ diye bir kurum çıkmış, bu hamiler sırf valinin, kaymakamların ve belediye başkanlarının yanında görünmek için okulların hamiliklerini alıyorlar. İnanın ki o hamilerin yanına mahallemizin çok değerli bir okul müdürü ile gittiğiniz zaman size dilenci sıfatıyla bakıyor. Hiçbir şey yapmadan sırf bürokratların yanında görülebilmek için okulların tüm ihtiyaçlarını üstlenen hamiler icraata geldiklerinde hiçbir şey göremiyoruz. Benim bölgemde şuanda 4 tane okulum var. Bunlarda temizlik görevlisi ve hademe olarak çalışan personel bulunmuyor. Daha önceki dönemlerde İŞKUR personel veriyordu ama bu sezon henüz personel ataması yapılmadı. Bir öğretmen neredeyse o okulun temizliğini yapacak derecede kalıyor. Sağlosun öğretmenlerimiz kendi aralarında topladıkları paralarla temizlik işleri için bir işçi tutup sigortasını yatırmak zorunda kalıyorlar. İlçe belediyemiz okullarımızın ihtiyaçları ve bakımları ile ilgileniyorlar ancak onlarda yetersiz kalıyor.

“MAHALEMİZE SAĞLIK HİZMETİ VERİLMİYOR”

Mahallerinde sağlık hizmeti olmadığını da aktaran Muhtar Ergüven, “Mahallemizin yarısı 4 -5 kilometre uzaklıktaki Hal Aile Sağlığı Merkezi’ne gitmek zorunda kalıyor. Yaşlı vatandaşlarımız ulaşım konusunda çok ciddi zorluklar yaşıyor. Mahallemizin kalan diğer yarısı da yine benzer uzaklıktaki Çilek Mahallesi’ndeki Aile Sağlığı Merkezi’ne gitmek zorunda kalıyor. Ben kişisel olarak mahallemize bir bölücülük politikası uygulandığını düşünüyorum. Mahallemizdeki Aile Sağlı Merkezi ihtiyacı her toplantımızı valimize de il sağlık müdürüne de söyledim. Hatta İl Sağlık Müdürü bir toplantıda bana Özgürlük Mahallesinin nerede olduğunu sordu. Bir ilin sağlık müdürlüğünü yapan bir bürokrat düşünün mahallenin nerede olduğunu bile bilmiyor. İl Sağlık Müdürü Yenişehir İlçesine açtığı Aile Sağlığı Merkezleri ile övünüyor. O bölgede zaten mevcut hastaneler var. Oradaki insanların bizim kadar Aile Sağlı Merkezi’ne ihtiyaçları yok ki. Önemli olan ihtiyaçları olan kesimlere hizmeti sunmadır. Ama biz yıllardır sağlık ihtiyaçlarımızın karşılanması için bir çaba görmedik.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA