Siber güvenlik ordusuna ihtiyaç var! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Siber güvenlik ordusuna ihtiyaç var!


 

Mersin’de, valilik, himayesinde, Çukurova Kalkınma Ajansı (ÇKA) ve Mersin Büyükşehir Belediye Belediyesi işbirliğiyle, ‘Ulusal Bilgi Güvenliği Zirvesi’ düzenlendi. Zirvede, Türkiye’nin bir an önce siber güvenlik ordusunu oluşturması gerektiği vurgulandı.

KIYMET GÖKÇE

Hilton Oteli’nde, Adana ve Mersin illerinde yer alan kamu kurum ve kuruluşlarının “Bilgi Güvenliği” konusundaki farkındalıklarının artırılması ve ilgili konuda çalışan kamu ve özel sektör temsilcilerinin bir araya gelmesi amacıyla gerçekleştirilen toplantıya Ulusal Siber Güvenlik Akademisi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Mustafa Alkan da katıldı. Vali Ali İhsan Su, geçmişte olduğu gibi günümüzde de bilginin ve bilgi güvenliğinin son derece önemli olduğunun altını çizdi. “Bilgi güvenliği konusunda farkındalık oluşturmalıyız” diyen Vali Su, zirvenin bu anlamda büyük önem taşıdığını söyledi. Prof. Dr. Mustafa Alkan da, dünyada artık, siber dünya, siber uzay, bilgi güvenliği, siber savaşlar, siber saldırılar gibi yeni kavramlar oluştuğunu belirterek, “Türkiye olarak en gelişmiş, en son teknolojileri kullanma noktasında Avrupa’nın ilerisindeyiz. Ancak, dönüşümün ikinci ayağı olan kültürel değişim noktasında üzülerek söylemek gerekirse Türkiye yine sınıfta kalmış vaziyette” dedi. “Artık dünyadaki savaşların, silahların yöntemi değişmiştir. Teknoloji çok büyük bir silah olarak kullanılmıştır” diyen Alkan, “Dünya artık siber savaşlarla yeniden dizayn ediliyor. Siber güvenlik konusunda gerekli önlemleri almayan ülkelerin geleceği çok ciddi anlamda tehdit ve risk altında. Siber güvenlik konusunda gerekli önlemleri almayan ülkelerin geleceği çok ciddi anlamda tehdit ve risk altında.  Türkiye’nin bir an önce siber güvenlik ordusunu oluşturması gerekiyor” diye konuştu.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA