“Rehberiniz Atatürk olmalı! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Rehberiniz Atatürk olmalı!


 

Eski Genelkurmay Başkanı Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Toros Üniversitesi’nde “Ortadoğu ve Türkiye” konulu konferansa katıldı. Konferansa Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Toros Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı Ali Özveren, Rektör Yüksel Özdemir, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.

Türk milletinin Mustafa Kemal Atatürk'e duyduğu sevgisinin kelimelerle anlatılacak boyutta olmadığını belirten Başbuğ, “Size yol gösterebilecek tek bir rehber vardır o da Mustafa Kemal Atatürk’tür. Fikir sahibi olacaksınız, düşünce sahibi olacaksınız. Bu ülkenin birer vatandaşı olarak haklarınızı, yetkilerinizi ve sorumluluklarınızı bileceksiniz. Eğitim politikaları siyaset dışı olmalı. Yani eğitim partiler üstü olması lazım. Parti görüşlerine göre olunca o zaman milli noktası olmaz” diye konuştu.

“SURİYE'NİN BU DURUMUNDAN EN ÇOK MEMNUN OLAN ÜLKE İSRAİL”

Ortadoğu'da yaşananlara da değinen Başbuğ, "Amerika bu bölgede Avrupa, Çin ve Japonya'nın polisliğini yapıyor, güvenliğini sağlıyor. Kendisinin buradaki petrole aslında ihtiyacı yok. Siyasi olarak kendine ülkeleri mecbur bırakıyor. Güçlü bir Irak kalsaydı bölgede İran Irak'a da bölgeye de böyle risk doğuracak bir potansiyel sahibi olabilir miydi? Çok yanlış politikalar uygulandı. Özellikle oğul Bush döneminde başlayan hatalar bölgeyi perişan duruma getirdi. Suriye'nin bugün bu durumda olmasından en çok memnun olan ülke İsrail. En büyük desteği veren ülke İsrail. Çünkü Suriye tehdidinin ortadan kalkması onlara nefes aldırıyor. Tabi İran'ın baskı altına gelmesinden en çok memnun olan ülke yine İsrail. Bölgede her şey oluyor ama tek göze batmayan ülke de İsrail" şeklinde konuştu.

Öte yandan Ortadoğu'da en büyük cezayı, en büyük tarihi faciayı Suriye'nin yaşadığını vurgulayan Başbuğ, “Suriye'deki devlet başkanı Beşşar Esad, Suriye için iyi bir lider mi? Beşşar Esad Suriye için olabilecek en kötü lider. Binlerce, milyonlarca insanın ölümüne neden oldu” ifadelerini kullandı. Başbuğ, konuşmalarının ardından öğrencilerin sorularını cevaplayıp, kitaplarını imzaladı. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA