Bu nasıl şantiye alanı? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Bu nasıl şantiye alanı?


 

Vatandaşların dinlenme alanı olarak kullandığı Tarihi Taş Bina’nın denize bakan tarafının duvarlarla çevrilerek bir otoparka dönüştürülmesinin ardından Mersin Valiliği’ne söz konusu alanın şantiye alanı olduğu bilgisinin verilmesi tartışma yarattı.

Mersin Valiliği’nin konuyla ilgili olarak şantiye alanı açıklamasının ardından kameralarımıza yansıyan görüntülerde, şantiyeye dönük araç ve gereçlerin bulunmadığı rahatça görülürken, Büyükşehir Belediyesi’ne ve özel şahıslara ait araçların park edilmesi dikkat çekti.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Büyükşehir Belediyesinin eskiden vatandaşların dinlenme alanı olarak kullandığı ve kentin en eski binalarından biri olan Tarihi Taş Bina’nın Güney bölgesini duvarla çevirip bir otoparka dönüştürmüştü. Konuyla ilgili olarak 21 Ağustos 2017 tarihinde gazetemizde “Vatandaşın dinlenme alanı makam otoparkı mı oldu?” başlığı ile ilgili yayımlanan haberin ardından konuyla ilgili soruşturma başlatan Mersin Valiliği gazetemize verdiği yanıtta söz konusu alanın Kentsel Tasarım ve Yenileme Projesi kapsamında geçici şantiye sahası olarak bırakıldığını bildirildi. Mersin Vali Yardımcısı Süleyman Deniz İmzası ile yayımlanan yazılı metinde “Valiliğimizce yapılan inceleme neticesinde; habere konu olan alanın Kentsel Tasarım Projesi kapsamına alındığı, sözü geçen alanın geçici şantiye sahası olarak bırakıldığı, ilgili hizmet binasının yapım çalışmaları tamamlandığında meydana dâhil edilmek üzere gereken çalışmaların yapılacağı anlaşılmıştır” cümleleri kullanıldı.

ARAÇLAR VE DUVARLARDAN BAŞKA BİR ŞEY YOK

Mersin Valiliği’nin konuyla ilgili olarak gazetemize verilen yazılı yanıtın ardından söz konusu alanda kameralarımıza yansıyan görüntüler ve fotoğraflarda, hiçbir inşaat çalışmasının yapılmadığı inşaat araç ve gereçlerin bulunmadığı rahatça görülürken, Büyükşehir Belediyesi’ne ve özel şahıslara ait araçların park edilmesi dikkat çekti. Görüntüler, akıllara Büyükşehir Belediyesi yetkililerin Mersin Valiliği’ne yanlış bilgi verdiği sorularını gündeme getirirken Mersin Valilği’nin atacağı adım merak konusu oldu.

“VATANDAŞLARIN KULANIM ALANIN KISALTILMAYA DEVAM EDİLİYOR”

Söz konusu tarihi alanda sonradan yapılan duvarın hala kaldırılmadığı görülürken, alanın etrafındaki çok sayıda otobüs durağını kullanan vatandaşların yaşadığı mağduriyetler sürüyor. Mersin’in en eski binalarından biri olan Tarihi Taş Bina güney tarafında yıkılan fıskiye havuzu ve oturma bankları; dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı Macit Özcan döneminde vatandaşların serinlemesi ve dinlenmesi için yapılmıştı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA