CHP’li vekil gizemli kazı alanına yine giremedi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

CHP’li vekil gizemli kazı alanına yine giremedi!


 

Tarsus’ta yaklaşık 1 yıldır devam eden gizemli kazının sırrı hala çözülemedi. Çalışmaları yerinde görmek isteyen CHP Milletvekili Aytuğ Atıcı, gittiği kazı alanına beşinci kez alınmadı.

Mersin’in Tarsus ilçesinde 82 Evler Mahallesi’nde bulunan Küçük Sanayi Sitesi civarında birkaç evin altında yapılan kazı, 13 Kasım 2016’dan bu yana devam ediyor. Özel harekat polislerinin korumasında yapılan kazı çalışması, gizemini koruyor. Sokak girişlerinin kapatıldığı alanda hummalı bir çalışma sürüyor. Tarsus Emniyet Müdürlüğünde görevli polis memurunun defineciler tarafından öldürüldüğü iddiasıyla başlayan ve özel harekat polislerinin güvenlik önlemi aldığı arkeolojik kazı gizemini koruyor. Polis sokağa yaklaşan herkesi uzaklaştırırken, herhangi bir resmi açıklama da yapılmıyor.

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı ise dün sabah saatlerinde kazı alanına beşinci kez girmek istedi. Polis tarafından kazı alanına alınmayan vekil, daha sonra sosyal medya hesaplarından canlı yayın yaparak mahalleli ile görüştü. Atıcı'nın, “Ne oluyor burada, ne yapıyorlar” diye sorduğu yaşlı adam, “İşte kazıyorlar. Evimin altına kadar girdiler. Her taraf çatladı. Herkes buradan gitti, biz de göçeceğiz” diye cevap verdi. Bunu üzerine ise Atıcı, şu ifadeleri kullandı: "Benim buraya beşinci gelişim. Her defasında burada ne olduğunu anlamaya çalışıyoruz. Millet adına soruyoruz ve millete ait tarihi eserlerin bilgisini alamıyoruz. Devletimizin polisi burayı koruyor, kimseyi yaklaştırmıyor. Ne olduğunu onlar da bilmiyorlar. Bugün geldiğimde içeriye Türk Bayrağı asmışlar." (iha)



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA