Lağım suları plaja akıtılıyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Lağım suları plaja akıtılıyor!


 

Yaz aylarında yerli ve yabancı yüzlerce turisti ağırlayan Mezitli İlçesi Deniz mahallesinde, MESKİ’nin bir tatil sitesinin lağım attıklarını çocukların ve binlerce insanın denize girdiği TECE sahiline bıraktığı ortaya çıktı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Mezitli İlçesi’nde tatil sitelerinin bulunduğu ve yüzlerce insanın tatillerini geçirmek için şehir dışından geldiği Deniz Mahallesi’ndeki şok uygulama pes dedirtti. MESKİ’nin mahalledeki Meltem Sokak’ta yer alan Dinlenkent Tatil Sitesi’nin lağım sularını, bölgedeki mevcut kanalizasyon sistemine bağlanmak yerine yaklaşık 2 yıldır yerli ve yabancı turistlerin ve çocukların denize girdiği TECE Sahiline bıraktığı ortaya çıktı. Site sakinlerinden elde edilen bilgiye göre yaklaşık 2 yıldır çevredeki site yönetimlerinin birçok başvurusuna rağmen MESKİ ekiplerinin hiçbir çalışma yapmadığı öğrenildi.

“BU KÖTÜ GÖRÜNTÜ YÜZÜNDEN MAĞDUR OLUYORUZ”

Söz konusu atık hattına en yakın sitelerden biri olan Altın Palmiye Sitesi Müdürü Suat Akdoğan, söz konusu atık hattının bölgedeki mevcut kanalizasyon şebekesine bağlanması için defalarca MESKİ, Mezitli Belediyesi ve BİMER’e yazı yazdıklarını ancak iki yıldır hiçbir çözüm elde edemediklerini söyledi. MESKİ tarafından kendilerine verilen yanıtta; ilgili inşaat firması ile yaşanan sorun nedeniyle söz konusu tatil sitesinin atık hattını mevcut sisteme bağlanamadığını ifade eden Akdoğan, “Ancak, Dinlenkent Sitesi’nden plaja verilen lağım akıntısı iki yıldır devam ediyor.  Biz bu süreç içerisinde Büyükşehir Belediyesi’ne, MESKİ’ye ve BİMER’e yazı yazmama rağmen bu konuya bir çözüm bulunamadı. Yaz aylarında özellikle hem bizim hem de çevremizdeki sitelerimize dinlenmek amacıyla gelen insanlarımız buraya denize girmeye geliyorlar ama maalesef bu kötü görüntü yüzünden mağdur oluyorlar. B değişik kanallardan MESKİ’ye bildirmemize rağmen, atık su bağlantı hatlarının yapımı için anlaşmalı olan firma ile yaşanan sorun nedeniyle bu bağlantının yapılamadığını söylüyorlar. Ancak bu sorunun en kısa sürede çözülmesini istiyoruz” dedi.

“İNSANLAR HASTALIK KAPIYOR; DENİZ CANLILARI ÖLÜYOR”

Atık bırakılan sahilde denize giren vatandaşların bazı sağlık sorunları yaşadığını belirten Suat Akdoğan, zaman zaman balık ve yengeç ölümleri ile karşılaştıklarının altını çizdi. Suat Akdoğan, “İnsanlar buraya yaz aylarında denize girmek için geliyorlar. Ama geldiklerinde bu kötü kokan ve kötü görünen ucube ile karşılaşıyorlar. Yaz aylarında aşırı kötü kokuyor. İnsanlarda mantar gibi hastalığa neden oluyor. Bugün sahilimizde ölü yengeçlerle karşılaştık. Artık 2017 yılına geldik ve çevreciyim diye geçinen yerel kurumları bu olayın bir çözüme kavuşturmasına davet ediyoruz. Mersin Valiliği ve Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin bu konuyu en kısa sürede çözmesini istiyoruz” şeklinde konuştu.         

“SADECE KANALİZASYON SORUNU DEĞİL YAĞMUR SUYU DEŞARJ HATTI DA YOK”

Mahallelerinde yağmur suyu deşarj sisteminde de büyük sorun yaşandığını ve yağmurlu havalarda sokakların göle döndüğünü kaydeden Suat Akdoğan, “Burada yağmurdan dolayı biriken su birikintisi nedeniyle sık sık mağdur oluyoruz. Daha önceden burada yağmur sularının akması için bir giderin olduğu belirtiliyor. Daha sonra bu yağmur suyu kanalı MESKİ tarafından kapatılmış. Bundan dolayı yağmur yağdığında bu sokakta su birikiyor. Bu durum hem bizim sitemizde hem de komşu sitelerimizdeki insanların mağdur olmasına neden oluyor. Bu sorun ile ilgili olarak gerekli yerlere müracaat ettim ama şuana kadar hiçbir sonuç alamadık. MESKİ’nin bu yağmur suyu hattını neden kapattığını bilmiyoruz. Bu durum bize de çok saçma geliyor ancak altyapı çalışmalarında gerek Büyükşehir Belediyesi gerekse Mezitli belediyesi bizim mahallemize gerekli ilgiyi göstermiyor. Biz hem MESKİ’nin 185 ihbar hattına hem de mail yoluyla başvurular yaptık. Yazışmalarımıza rağmen, başvurularımıza rağmen gerekli ilgiyi ve hassasiyeti göstermiyorlar. Geçtiğimiz yılsonunda Mersin’in birçok bölgesini vuran sel afetinde çok büyük sıkıntılar yaşadık. Ama bize kimse destek olmadı ve biz kendi imkânlarımızla sıkıntıları çözmeye çalıştık” diye konuştu.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA