Şehir Hastanesi’ne ulaşım sorunu çözülecek mi? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şehir Hastanesi’ne ulaşım sorunu çözülecek mi?


 

CHP Milletvekili Çamak, Mersin Şehir Hastanesi’ne ulaşımda yaşanan sıkıntıları meclis genel kurulunda gündeme getirdi. Çamak, Mersinlilerin otoyoldan hastaneye doğrudan bağlantı verilmesi talebini iletti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, Mersinlilerin Mersin Şehir Hastanesi’ne ulaşımda yaşadıkları sıkıntılarla ilgili olarak meclis genel kurulunda gündem dışı söz aldı.

Çamak, “Hizmete yeni açılan Mersin Şehir Hastanesi, tüm olumsuzlukları bir yana, ulaşım açısından oldukça sıkıntılı bir noktaya kurulmuştur. Özellikle ilçelerdeki hastaların acil olarak hastaneye ulaştırılması gerektiğinde bile ambulanslar şehir trafiğine girmek zorunda kalıyor. Acil durumlarda saniyelerin dahi ne kadar hayati olduğu düşünüldüğünde bu ulaşım probleminin bir an önce giderilmesi gerektiği ortaya çıkmaktadır. Şehir Hastanesi kurulurken ulaşımın dikkate alınmadığı açıktır. Sabah saatlerinde trafik tamamen tıkanıyor. Mersinliler çok yakın mesafede olan otoyoldan hastaneye acil bir girişin açılmasını talep etmektedir” dedi.

Çamak’ın bu konuşması üzerine Kalkınma Bakanı Lütfü Elvan, hastaneye ulaşımın iyileştirilmesi için yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi.

Elvan, “Mersin Şehir Hastanesi’ne otoyol üzerinden iki ayrı girişimiz var ama ikisi arasında 3 kilometrelik de bir mesafe var. Özellikle Şehir Hastanesi’ne otoyoldan girişten sonra Karayolları Genel Müdürlüğümüz tarafından bir kavşak yapılacak ve doğrudan hastaneye ulaşım söz konusu olacak. Ancak şunu ifade etmeliyim: Özellikle Şehir Hastanesine gidecek olanların mutlaka otoyolu kullanmaları gerekiyor, otoyola girmeleri hâlinde kolay bir şekilde Şehir Hastanesi’ne ulaşmaları da mümkün. Ancak orada kavşakla ilgili bir çalışmamız var. Mersin Şehir Hastanesi’ne ulaşımla ilgili olarak, özellikle otobüs ve minibüslerin ulaşımına yönelik de sıkıntılar vardı. Bunları da Büyükşehir Belediye Başkanlığına ileterek bu sıkıntıları bir nebze de olsa giderdik” ifadelerini kullandı. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA