Atatürk sevgisi sel oldu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Atatürk sevgisi sel oldu


 

Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yılını gün içerisinde gerçekleştirdiği birçok etkinlikle kutlayan Mezitli Belediyesi, akşam saatlerinde meşaleli yürüyüş gerçekleştirdi. Yüzlerce metre uzunluğundaki dev Atatürk ve Türk Bayrağı’nın açıldığı yürüyüşe katılan binlerce Mersinli, yürüyüş boyunca söylediği sl

Mezitli Belediyesi tarafından gerçekleştirilen ‘Milli bayramlarda meşaleli yürüyüş’ geleneği 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda da değişmedi. Cumhuriyetin kuruluşunun 94. yılı nedeniyle düzenlenen yürüyüşe katılan binlerce Mersinli söyledikleri slogan ve marşlarla Atatürk ve Cumhuriyet sevgisini haykırdı.

 

DEV TÜRK VE ATATÜRK BAYRAĞI

Gün içerisinde yoğun yağmura rağmen düzenlediği birçok etkinlikle 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutlayan Mezitli Belediyesi’nin meşaleli yürüyüşüne birçok Mersinli katıldı. Mezitli Belediyesi önünden başlayan yürüyüşte yüzlerce metre uzunluğunda Atatürk ve Türk Bayrağı açıldı. Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan’ın yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, Aytuğ Atıcı, Serdal Kuyucuoğlu, CHP Mezitli İlçe Başkanı Gökhan Gök, CHP Eski Milletvekili Vahap Seçer, belediye meclis üyeleri, sivil toplum örgütü temsilcileri, ZİÇEV’e bağlı Down Sendromlu gençler, Mezitli Belediyesi Kadın Üretici Pazarları kadınları ve binlerce Mersinli Cumhuriyet coşkusunu doyasıya yaşadı.

 

TÜRKÜLERLE CUMHURİYET COŞKUSU

Mezitli Belediyesi Belediyesi’nden başlayarak Menderes Mahallesi’nde bulunan Pazar yerine kadar devam eden yürüyüş sonrası Mezitli Lions Halk Dansları Topluluğu folklor gösterisi, ZİÇEV’e bağlı Down Sendromlu gençler, ise zumba şovu yaptı. Gösterilerin ardından, ‘Sarı Saçlım Mavi Gözlüm’ türküsüyle adını duyuran, sanatçı Faruk Demir bir konser verdi. Mersinliler, Halk müziğinin sevilen parçalarını seslendiren Demir’e alkış ve sloganlarla eşlik etti. Bayrakların dalgalandığı konserde vatandaşlar oyun havaları ve halaylarla unutulmaz bir gece yaşadılar.

 

“KORKMUYORUZ, ATATÜRK’ÜN İZİNDEN YÜRÜYORUZ”

Konseri seyircilerin arasına oturarak vatandaşlarla birlikte izleyen Başkan Tarhan sahnede Faruk Demir’in seslendirdiği 10. Marşı’na bayrağını sallayarak eşlik etti. Sahnede Demir’e çiçek vererek teşekkür eden Mezitli Belediye Başkanı Neşet Tarhan, Cumhuriyete sahip çıkan Mersinliler ile bir arada olmaktan dolayı, gurur duyduğunu söyledi. Atatürk’e ve Cumhuriyet’e yönelik saldırılara karşı daha güçlü olmak gerektiğine vurgu yapan Başkan Tarhan, “Biz Atatürk’e ve Cumhuriyet’e sahip çıkmak adına her tarafı Türk bayrakları ve Atatürk Büstleri ile donatıyoruz. Korkmuyoruz, yılmıyoruz, Atatürk’ün yolunda yürümeye devam ediyoruz” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA