“İHRAÇ EDİLENLER İŞLERİNE GERİ DÖNSÜN!” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“İHRAÇ EDİLENLER İŞLERİNE GERİ DÖNSÜN!”


 

KESK Mersin Şubeler Platformu yaptığı basın açıklamasıyla KHK ile ihraç edilen üyelerinin bir an önce göreve iadesini istedi.

HABER/GİZEM EKİCİ

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Mersin Şubeler Platformu, "İhraç edilen üyelerimiz bir an önce işlerine iade edilsin" çağrısıyla bir basın açıklaması düzenledi. Özgür Çocuk Parkı'nda yapılan açıklamaya kurum ve parti temsilcilerinin yanı sıra CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı da katıldı. Açıklamayı platform adına Eğitim Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu yaptı.

“SOMUT DELİL OLMADAN İHRAÇ EDİLDİLER”

OHAL'in ilan edildiği tarihten bugüne kadar çıkan Kanun Hükmünde Kararnamelerle, önemli bir bölümünün darbe girişimi ile ilgisi kurulmaksızın, hiçbir somut delile dayanmadan, adil yargılama süreçleri işletilmeden, hukuksuz biçimde yüz binin üzerinde kamu emekçisinin işinden, geleceğinden, vatandaşlık haklarından edildiğini söyleyerek konuşmasına başlayan Muşlu, "Bugün DİSK üyesi 2000'e yakın işçi, KESK üyesi 3942 kamu çalışanı, TMMOB üyesi 3000'in üzerinde mühendis, mimar ve şehir plancısı, 3315 hekim ihraç edilmiştir" dedi.

Nuriye Gülmen ve Semih Özakça'nın işlerine geri dönme talebiyle 10 Mart 2017 tarihinden bu yana açlık grevinde olduklarını hatırlatan Muşlu, "Semih Özakça tahliye edilmesine rağmen Nuriye Gülmen hâlâ cezaevindedir. Her ikisi de yaşamlarını kaybetmenin sınırına gelip dayanmışlardır. Mahkemelerde hak arayışının önünü kesen Başbakanlık İtiraz Komisyonu, bir an önce yapılan başvuruları gündemine almalıdır. Yaşamlarını kaybetmenin sınırında olan Semih Özakça ve Nuriye Gülmen'e öncelik tanınarak ihraç edilen tüm KESK, DİSK, TTB ve TMMOB üyesi arkadaşlarımız bir an önce işlerine iade edilmelidirler" diye konuştu.

“BU DARBE DEMOKRASİYE VURULMUŞTUR”

Açıklamanın ardından kısa bir konuşma yapan Atıcı ise, "OHAL'in ilanını biz açık ve net bir 'sivil darbe' olarak tanımlıyoruz. Aksini söyleyen var ise buyursun. Eğer bu ülkede darbe olsaydı acaba bugünden farklı ne olabilirdi? Bu ülkede darbe olduğunda da günahsız, sol, sosyal demokrat insanlar içeriye alınıyordu. OHAL ilanında da yine aynı insanlar ya içeri alınıyor ya da işlerinden el çektiriliyor. O nedenle biz bu OHAL'e açık ve net 'sivil bir darbedir' diyoruz. Bu darbe demokrasiye vurulmuştur" dedi.

“MÜCADELEMİZDEN DÖNMEYECEĞİZ”

"İktidarın unuttuğu bir şey var" diyerek sözlerine devam eden Atıcı, "Devrimciler, solcular, sosyal demokratlar, KESK'liler, DİSK'liler, TMMOB'lular, TTB'liler asla boyun eğmeyeceklerdir. Tarih boyunca eğilmemişlerdir, bundan sonra da eğilmeyeceklerdir. Biraz geçmişten, 80'lerden bugüne yaptığımız mücadeleleri hafiften bile inceleyecek olurlarsa bizim mücadelemizden hiçbir zaman dönmediğimizi ve dönmeyeceğimizi göreceklerdir. Çünkü biz haklıyız ve kazanacağız. Bundan hiç kimsenin kuşkusu olmasın" sözleriyle konuşmasını sonlandırdı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA