KA.DER’DEN ‘TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ’ PROJESİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

KA.DER’DEN ‘TOPLUMSAL CİNSİYET EŞİTLİĞİ’ PROJESİ


 

KA.DER aralarında Mersin’in de olduğu 7 ilde "Yerel Yönetimlerdeki Genç Siyasetçilere Yönelik Toplumsal Cinsiyet Eşitliği" projesine başlıyor.

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) “Yerel Yönetimlerdeki Genç Siyasetçilere Yönelik Toplumsal Cinsiyet Eşitliği” projesine başlıyor.

Konu ile ilgili Ka.Der Danışma Kurulu Üyesi İlksen Sorguç Dinçer, şu açıklamayı yaptı:

“Türkiye'de kadınlar, yerel seçimlerde seçme ve seçilme hakkını 3 Nisan 1930'da kazandı. 1930- 2009 tarihler arasında yapılan 17 yerel seçimlerde 1159 erkek, 6 kadın belediye başkanı

seçildi. Yerel yönetimlerde kadın temsil oranı; 2014 yerel seçim sonuçlarına göre l genel meclisinde yüzde 4.8, belediye meclis üyeliğinde yüzde 10.7 ve l, ilçe, belde belediye başkanlıklarında yüzde 2.7'dr.

Bu sonuçlara göre, yerel yönetimlerde yine kadınların iradesi yok sayıldı ve yerel yönetimler Türkiye’nin yarısını ‘eksik’ temsil edecek şekilde oluşturuldu. Önümüzdeki dönemde yapılacak olan yerel seçimlere hazırlık amacıyla yerel yönetimlerde kadın temsilinin arttırılması, yerel kadın politikalarının görünür hale gelmesi, cinsiyet eşitliğinin yerel yönetimlerde ana akım olarak yer alması ve hazırladığımız çalışmalar kapsamında yerel siyasetçiler için ‘Yerel Yönetimlerdeki Genç Siyasetçilere Yönelik Toplumsal Cinsiyet Eşitliği’ projesine başlıyoruz.

Bu proje kapsamında farklı siyasi partilerdeki genç kadınları toplumsal cinsiyet eşitliği konusunda bilgilendirmek, yerel yönetimlerde kadın sorunlarının önemine vurgu yapmak ve kadınlara yönelik hizmetlerin arttırılmasını amaçlıyoruz.

İstanbul, Gaziantep, Kars, Sinop, Mersin, Ankara ve İzmir illerinde gerçekleştirilecek olan bu projede farklı siyasi partilerden 18-35 yaş arası yerel yönetimlerde görev yapan, önümüzdeki dönemde yerel seçimlerde aday olacak ve siyasete ilgi duyan genç kadınlar katılacak”. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA