ANAMUR TARIM FUARI’NA BÜYÜK İLGİ | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

ANAMUR TARIM FUARI’NA BÜYÜK İLGİ


 

HABER/GİZEM EKİCİ

CNR Pozitif Fuarcılığın organizasyonunda Anamur Belediyesi, Anamur Ticaret ve Sanayi Odası, Anamur İlçe Tarım Müdürlüğü, Anamur Ziraat Odası, Anamur Ziraat Mühendisleri Odası, Anamur Muz Üreticileri Birliği, Anamur Tarım Kredi Kooperatifi işbirliği ile yapılan Anamur 4. Tarım ve Gıda Fuarı 2 günde yaklaşık 15 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Sabah saat 10.00’da açılan 4. Tarım ve Gıda Fuarı’nın 2.gününde Ziraat Mühendisi Kamil Körhasanoğlu tarafından Anamur Tarım Tarihi kitabı imza ve söyleşi etkinliği ve muz güzeli yarışması etkinliği düzenlenirken Anamur Belediyesi tarafından zeytin fidanı dağıtımı gerçekleşti. Ziraat Mühendisi Kamil Körhasanoğlu da, “Anamur Tarım Tarihi” hakkında konferans verdi.

Konferansa; Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Kibrit, Belediye Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürel, Anamur Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Göngör, Anamur Kardeş Kentler Derneği Başkanı Akif Altınbıçak, Anamur Huzurevi Yaptırma ve Yaşatma Vakfı Başkanı Tuğrul Ayhan, CNR Temsilcisi Mustafa Başer, basın mensupları ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Konferansta Anamur muzu, çileği, yer fıstığı, karadut’un hakkında geniş bilgi veren Körhasanoğlu konferansın sonunda Anamur Tarım Tarihi ile ilgili yazdığı kitabı sattı. Körhasanoğlu, kitabın gelirinin tamamını Anamur Huzurevi Vakfına bağışladı. 

Söyleşinin sonunda Mersin Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Ali Rıza Kibrit ve Anamur Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Mustafa Göngör Mühendis Körhasanoğlu'na plaket taktim etti.

 

ANAMUR BELEDİYESİ TARAFINDAN 1000 ADET ZEYTİN FİDESİ DAĞITILDI

Etkinlikte ayrıca Anamur Belediyesi tarafından bin adet gemlik zeytin fidesi fuar salonunda üreticilere ücretsiz olarak dağıtıldı.

Üreticiler zeytin fidelerini tarlalarına ve bahçelerine ekerek ileride ürün almayı beklediklerini dile getirirken Anamur Belediyesi Başkanı Mehmet Türe’ye teşekkür ettiler. İlk etapta bin adet dağıtılan zeytin fidesinin fuarın son gününe kadar dağıtılacağı duyurulurken, fuarın sona ereceği Cumartesi gününe kadar 4 bin üreticiye ulaşılmasının beklendiği kaydedildi.  Belediye Başkanı Mehmet Türe, fidelerin getirilmesi için sponsor olan Koç Zeytin Yağı Fabrikası ve  Kılıç Tarım´a teşekkür etti.

 

FUARI MUZ GÜZELLERİ RENKLENDİRDİ

4. Tarım ve Gıda Fuarının en renkli yarışması yine muz güzellik yarışması oldu. Belediye Kültür Sosyal İşler Müdürlüğünün organize ettiği yarışma Fuar etkinlik salonunda gerçekleştirildi. Yarışmaya 16 ile 26 yaşları arasında değişen 25 güzel ellerinde muz sepetleri ile katılarken etkinlik salonunda çok sayıda vatandaş izledi.

Yarışmaya Aksaray´dan katılan 25 yaşındaki Pınar Ateş birinci gelerek tam altınını Belediye Başkanı Mehmet Türe’nin elinden aldı.

Yarışmaya Aksaray´dan katılan 25 yaşındaki Pınar Ateş birinci gelerek tam altınını Belediye Başkanı Mehmet  Türe’nin elinden aldı. Yarışmada 9 numarada 2. Gelen  Kübra Oluk Başkan Yardımcısı Hüseyin Gürelin elinden yarım altın alırken,  7 numarada yarışan ve 3. Gelen  Fatma Kocatürk Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclis Üyesi Ali Rıza Kibrit´in elinden çeyrek altın altı. Güzeller, zaman zaman podyumda hareketli müzikler eşliğinde oynayarak programı renklendirdiler.

Yarışmanın sürprizini ise 5. Numarada yarışan 16 yaşındaki Valide Sultan Kız Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Kamuran Yenidağ yaptı. Belediye Başkanı Mehmet Türe´ye rakip oldu. Yenidağ önce polis sonrada emekli olunca Belediye Başkanı Olmak istediğini söyleyince salonda alkış tufanı koptu. Yenidağ´ı alkışlayanlar arasındaki Başkan Türe de ister belediye başkanı isterse milletvekili olsun, heyecanını kaybeden herkesin koltuğu gençlere bırakması gerektiğini söyledi.  Yenidağ´ın okul arkadaşı Ayten Dağlı da asker olmak istediğini belirterek salondakileri şaşırttı.

Ayrıca fuarı ziyaret eden Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Fuarlar Sektörü Başkanı Cihat Alagöz, Antalya Manavgat Ticaret Odası Başkanı Ahmet’i Anamur Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Feridun Torunoğlu ağırladı ve fuarı gezdirdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA