Sel mağdurlarına SGK’dan kötü haber! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sel mağdurlarına SGK’dan kötü haber!


 

SGK geçen yıl sel afeti yaşayan Mersinlilerin prim borcu ödemelerinin ertelemesini geri çekti!

KIYMET GÖKÇE

Mersin Serbest Muhasebeci ve  Mali Müşavirler Odası (MSMMMO) Başkanı Ömer Faruk Tokgöz, düzenlediği basın toplantısı ile Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) değiştirdiği pirim ödeme tarihlerini değerlendirdi. Mersin’de geçen yıl Aralık ayında yaşanan sel afeti nedeniyle ertelenen ve Aralık 2017 tarihinde ödeneceği duyurulan prim ödemelerinin erken tarihe alındığına dikkat çeken Tokgöz, işverenlerin, başta teşvik uygulamaları olmak üzere, hak kayıpları yaşamamaları için ödemelerini belirtilen tarihleri dikkate alarak yapması gerektiğini söyledi.

Yapılan düzenleme ile prim ödemelerinin yeni tarihlerine de değinen Tokgöz, “Daha önce Haziran 2017 dönemine kadarki pirim borçlarının Aralık 2017 tarihinde ödeneceğinin duyurulmasına rağmen bu yazıyla;2016 yılı Aralık ayına ait sigorta priminin 2017 yılı Ekim ayı sonunda, 2017 yılı Ocak ayına ait sigorta priminin 2017 yılı Kasım ayı sonunda ve 2017 yılı Şubat ayına ait sigorta priminin 2017 yılı Aralık ayında ödenmesi gerekmektedir. İşverenlerin, başta teşvik uygulamaları olmak üzere, hak kayıpları yaşamamaları için ödemelerini belirtilen tarihleri dikkate alarak yapması gerekmektedir. Ocak 2017 ayında belirlenmiş ve kamuoyuna duyurulmuş ‘ödemelerin ertelenmesi kararının’, ödeme tarihine sayılı günler kala değiştirilerek erkene alınmasının işverenleri zor duruma sokacağı aşikârdır. Alınan kararların tutarlılığı bağlamında oluşturduğu sıkıntılı durumu kamuoyunun takdirlerine sunarız” dedi.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA