Asıl engel sizsiniz! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Asıl engel sizsiniz!


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin Toros Devlet Hastanesi’nin girişindeki kaldırımda görme engelli yolunun üzerine yerleştirdiği taksi durağı ‘asıl engel sizsiniz’ dedirtti!

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in Akdeniz İlçesinde yer alan Toros Devlet Hastanesi’nin Acil Servis Giriş Kapısı’nın da bulunduğu 5328 sokaktaki kaldırıma yerleştirilen Ayyıldız Taksi Durağı tartışma yarattı. Kaldırımdaki engelli yolu üzerine yerleştirilen taksi durağı hem taksiciler tarafından hem de çevredeki vatandaşlar tarafından tepki ile karşılandı. Engelli ve hasta vatandaşların hastaneye ulaşımında güçlük çıkartan taksi durağının ilk olarak kaldırımı tamamen kapatacak şekilde yerleştirilmeye çalışıldığı ancak çevredeki taksici esnafının tepkisi ile daha öne alındığı öğrenildi. Taksi durağının hem kaldırımdaki yaya ulaşımını hem de engelli yolunu engelleyecek şekilde kalması üzerine Taksiciler durumu Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Koordinasyon Merkezi’ne bildirdi. Ancak yaklaşım 20 gün geçmesine rağmen taksi durağının kapalı halde kaldırım üzerindeki bekleyişi sürerken akıbetinin ne olacağı tartışma konusu oldu. 

TAKSİCİ ESNAFI DURAĞI YAPAN ŞİRKETİ SUÇLADI

Söz konusu taksi durağını yapan ve ismi öğrenilemeyen şirketin kendilerine durak inşaatı öncesinde hiç danışmadığını ve şirket çalışanlarının birdenbire gelip taksi durağını kaldırıma yerleştirme çalıştığını kaydeden taksici esnafları, duruma tepki gösterdiklerini ve söz konusu firmayı Mersin Büyükşehir Belediyesi UKOME birimine şikâyet ettiklerini söyledi.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ: KALDIRILACAK

Konuyla İlgili olarak Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı Ulaşım Planlama Şube Müdürlüğü’nden edindiğimiz bilgilere göre; söz konusu Ayyıldız Taksi Durağı’nın uygun alan olmadığı gerekçesiyle kaldırılacağı öğrenildi. Şube müdürlüğü yetkililerin söz konusu bölgede uygun bir alan aradığı ancak şuana kadar Taksi Durağı’na çevrilecek uygun bir alan bulamadığı ve söz konusu Ayyıldız Taksi Durağının bölgeden kaldırılmasının planlandığı bildirildi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA