Şehitoğlu: “Kocamaz beni defalarca hedef gösterdi” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Şehitoğlu: “Kocamaz beni defalarca hedef gösterdi”


 

Geçtiğimiz gece evinde eşi ile birlikte saldırıya uğrayan Gazeteci Vahap Şehitoğlu, saldırı ile ilgili olarak Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın kendisini defalarca hedef gösterdiğini belirterek kendisinden şikayetçi olacağını açıkladı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin Gazeteciler Cemiyeti onursal başkanı ve Sonses.tv Genel Yayın Yönetmeni Vahap Şehitoğlu’nun Kepirli’deki evine geçtiğimiz gün saat 22.00 sularında kimliği belirlenemeyen kişilerce silahlı saldırı gerçekleştirildi. Saldırı sırasında eşi ile birlikte evin bahçesinde olan Şehitoğlu ve eşi şans eseri saldırıdan yara almadan kurtuldu. Üzerinde çakar lambası bulunan beyaz bir araçtan ateş açıldığını gördüğünü söyleyen Şehitoğlu, aracın hızla uzaklaştığını ve plakasını görmediğini ifade etti. Konuyla ilgili olarak Jandarmanın olay yeri inceleme çalışmaların ardından açtığı soruşturma sürerken olay yerinde 3 adet boş kovan bulunduğu öğrenildi.

“KOCAMAZ TARAFINDAN ŞAHSİ TWİTTER ADRESİ ÜZERİNDEN DEFALARCA HEDEF GÖSTERİLDİM”

Mersin Gazeteciler Cemiyeti’nde basın toplantısı düzenleyerek saldırı anını anlatan Gazeteci Vahap Şehitoğlu, üzerinde çakar lambası olan bir aracı gördüğünü ve aracın hızla uzaklaştığını kaydetti. Sözlerinin devamında FETÖ Terör Örgütü ile ilgili yaptığı haberler nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın kendisini defalarca Twitter adresi üzerinden hedef gösterdiğini ve kısa bir süre sonra saldırının gerçekleştirdiğini ifade eden Şehitoğlu, “Herkesin bildiği gibi son 18 aydır FETÖ Terör Örgütü’nün Mersin Büyükşehir Belediyesi’ndeki yapılanması karşı haber sitemde çok etkin yayınlar yaptım. Bu yayınları yaparken Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz tarafından şahsi Twitter adresi üzerinden defalarca hedef gösterildim. O tehditler beni hiçbir zaman yıldıramadı ve ben yayınlarıma devam ettim. En son FETÖ’nün Türkiye Belediyeler İmamı olarak anılan Erkan Karaaslan’ın tahliye edildikten sonra tekrardan yakalanma kararı benim elime geçti. Bu haberi ilk ben yayınladım. Zaten bu haber hiç kimsede yoktu. Bu yayının ardından Erkan Karaaslan’ın kaçtığını duyurdum. Bu yayınımın ardından yine çok tehditler aldım. Ancak yayınımı sürdürmeye devam ettim” dedi.

“MERSİN BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI’NDAN ŞİKÂYETÇİYİM”

Daha sonra saldırı anını anlatan Şehitoğlu, “Eşim ile birlikte evimizin bahçesinde oturuyorken, üzerinde tepe lambası bulunan beyaz bir aracın son sürat silah sıkarak geçtiğini gördük. Ben eşime hemen Jandarmayı aramasını söyledim. Ve hemen aracımla saldırganların arkasından gittim. Amacım onların plakasını almaktı ancak onlara yetişemedim. Olay böyle gerçekleşti ancak beni hedef gösteren Tweetleri nedeniyle Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı’ndan şikâyetçiyim. Şahsıma olarak gerçekleştirilen bu saldırının Dünya Gazeteciler Günü’nün hemen ardından gerçekleşmesi gerçekten de çok manidardır. Bu yapılan saldırı hepimize yapılan bir saldırıdır” diye konuştu.  

“YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ”

Gazeteciler Cemiyeti toplantı salonunda açıklama yapan Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Ünal ise gerçekleştirilen silahlı saldırıyı kınayarak “Önceki dönem Cemiyet Başkanlarımızdan ve Cemiyet Onursal Başkanımız Vahap Şehitoğlu son 18 aydır Fethullahçı Terör Örgütünün (FETÖ) Mersin yapılanması ve belediyeler imamı iddiası ile aranan firari Erkan Karaaslan ile ilgili yaptığı haberler sonrasında bu saldırının gerçekleşmesini oldukça manidar buluyoruz. Yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz. Gazeteci silahla susturulamaz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA