“Onu bu şartlarda daha iyi anlıyoruz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Onu bu şartlarda daha iyi anlıyoruz”


 

CHP Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, suikast sonucu katledilen yazar ve siyasetçi Ahmet Taner Kışlalı’yı anarak ‘Sözlerini bugün içinde bulunduğumuz şartlarda daha iyi anlıyoruz” dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Serdal Kuyucuoğlu, 21 Ekim 1999’da bir suikastla katledilen akademisyen, yazar ve eski Kültür Bakanı Ahmet Taner Kışlalı’nın ölümünün 18. Yılı dolayısıyla yazılı bir açıklama yaptı. Türkiye’nin yakın tarihinde çok sayıda aydın, bilim insanı ve gazetecinin suikastlarla katledildiğine dikkat çeken Kuyucuoğlu,  Ahmet Taner Kışlalı’nın da fikirleri dolayısıyla katledildiğini söyledi. Kuyucuoğlu, “Ahmet Taner Kışlalı, fikirleriyle, tutarlı duruşuyla, aydın kimliğiyle, laikliğin ve Atatürk ilkelerinin yılmaz savunucusu olmasıyla geniş kitleleri etkilemiş bir fikir ve eylem insanıydı. Üniversitede verdiği derslerle binlerce aydın öğrenci yetiştiren bir akademisyendi. Türkiye’nin bugün geldiği noktaları yıllar öncesinden gören, Türkiye’nin geleceğinin kurtulmasının Atatürk ilkelerine bağlı kalmaktan ve laiklikten geçtiğini yıllar önce söyleyen gerçek bir aydındı” dedi.

Kışla’nın, ‘Kemalizm geçmişin bekçiliği değil, geleceğin öncülüğüdür’ şeklindeki sözlerini hatırlatan Kuyucuoğlu, “Kışlalı’nın bu sözlerini bugün içinde bulunduğumuz şartlarda daha iyi anlıyoruz. Atatürk ilke ve devrimlerinden uzaklaşmanın, laiklikten uzaklaşmanın ülkemizi hangi noktalara getirebileceğini maalesef darbe girişimleri gibi acı olaylar yaşayarak gördük. Bugün içinde bulunduğumuz şartları yıllar önce gören ve karanlıktan kurtuluş reçetesi olarak Atatürkçülüğü sunan değerli aydınız, hocamız Ahmet Taner Kışlalı’yı saygıyla anıyorum” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA