“Davar gütmesi gerekenler öğrenci yetiştiriyor” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Davar gütmesi gerekenler öğrenci yetiştiriyor”


 

Öğretmen atamalarında bazı ön lisans bölümlerinden mezun olan adayların öğretmen olarak atanmasına tepki gösteren CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak, “Şu anda davar gütmesi, odun yontması veya sebze yetiştirmesi gerekenler maalesef öğrenci yetiştiriyor” eleştirisinde bulundu.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Mersin Milletvekili Dr. Hüseyin Çamak, ücretli öğretmen atamalarındaki bu skandalı meclis gündemine taşıdı. Van’ın Çaldıran ilçesi Milli Eğitim Müdürlüğü’nce yapılan ücretli öğretmen görevlendirmelerinde büyükbaş ve küçükbaş hayvan yetiştiriciliği, tarla bitkileri, lojistik, büro yönetimi, bilgisayar programcılığı, mobilyacılık gibi önlisans bölümlerinden mezun olan üniversite mezunlarının sınıf öğretmeni ve okulöncesi öğretmeni olarak görevlendirildiğinin ortaya çıkmasının ardından CHP Mersin Milletvekili Hüseyin Çamak’tan sert tepki geldi.

"TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ GÖZ GÖRE GÖRE CEHALETE KURBAN EDİYOR”

Türkiye’de 80 bin civarında öğretmen açığı olduğuna, 400 bin öğretmenin atama beklediğini hatırlatan Çamak, AKP Hükümeti’ne sert sözlerle yüklenerek “Ücretli öğretmenlerin bazıları tarla bitkileri, büyük ve küçükbaş hayvancılık, mobilya ve dekorasyon gibi ilgisiz iki yıllık ön lisans bölümlerinden seçiliyor. Millî Eğitim Bakanı’nın tabiriyle, elmastan değerli mevcut eğitim sistemimiz sayesinde şu anda davar gütmesi, odun yontması veya sebze yetiştirmesi gerekenler maalesef öğrenci yetiştiriyor. AKP iktidarı bunu daimi kılmak için Türkiye'nin geleceğini göz göre göre cehalete kurban ediyor” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA