“Suç işleyen hesaplar anında kapatılsın” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Suç işleyen hesaplar anında kapatılsın”


 

TBMM Genel Kurulunda gündeme dair değerlendirmelerde bulunan MHP Mersin Milletvekili Sosyal medya hesaplarında işlenen suçlara dikkat çekerek, “hakaret içeren sayfaların şikâyet anında kapatılmasını, mahkemelerin daha sonra devam etmesini ve mağduriyetlerin ivedi olarak çözülmesini talep ediyoruz” d

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Mersin Milletvekili Baki Şimşek TBMM Genel Kurulunda yaptığı konuşmada gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Konuşmasında sosyal medyayı uygunsuz olarak kullanan hesaplara dikkat çeken Şimşek, hakaret ve tehdit içeren sosyal medya hesaplarının kapatılmasını istedi. Türkiye’nin yüksek teknoloji içeren cihazları üretemememize rağmen, söz konusu ürünleri kullanmakta dünyada ilk sıralarda yer aldığını kaydederek “Cep telefonu, internet, Facebook, Twitter, Instagram gibi sosyal medya hesapları vatandaşlarımızın çoğunluğu tarafından kullanılmaktadır. Yalnız, sosyal medyada insanlar birbirlerine küfür, hakaret, meydan okuma gibi davranışlarda bulunmaktadır. Yasal eksiklikler yüzünden şikâyetlere uzun süre cevap alınamamaktadır. Facebook, Twitter gibi sosyal medya hesaplarıyla gerekli protokoller imzalanarak hakaret içeren sayfaların şikâyet anında kapatılmasını, mahkemelerin daha sonra devam etmesini ve mağduriyetlerin ivedi olarak çözülmesini talep ediyoruz“ dedi.

“SURİYELİLERE DE HİZMET GÖTÜRDÜĞÜ HALDE ÖDENEK ALAMAMAKTA”

Belediyelerin sahip olduğu nüfus özelliklerine göre kaynak aktarıldığını belirten Şimşek, kentlerdeki yoğun sığınmacı nüfusa dikkat çekerek, “Türkiye'de belediyelere nüfusa göre para gönderilmektedir. Ancak 3 milyon Suriyelinin yaklaşık 2 milyonunun yaşadığı Antep, Urfa, Hatay, Kilis, Mersin ve Adana, Suriyelilere de hizmet götürdüğü halde ödenek alamamaktadır. Belediyelere sınırları içerisinde yaşayan Suriyeli sayısına göre Bakanlıklardan ödenek gönderilmesi gerekmektedir” diye konuştu.

BÜYÜKŞEHİR, BİR TEK YOL YA DA FEN MÜDÜRLÜĞÜNÜN BÜTÇESİ KADAR DEĞİLDİR”

Konuşmasının devamında Büyükşehir Yasasını da eleştiren MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek, “Ne yazık ki ilçe belediyelerinin bütçesi, Büyükşehir belediyelerinin bir tek yol müdürlüğünün ya da fen müdürlüğünün bütçesi kadar değildir. Örnek vermek gerekirse Ankara Büyükşehir Belediyesinin yaptığı erzak yardımı veya sosyal yardım ilçe belediyelerinin toplam bütçesinden fazladır. Burada da bir düzenleme yapılması ve belediyelerin öncelikle vatandaşlara karşı sorumluluk alanları olan altyapı, yol gibi hizmetleri yerine getirmesi gerekmektedir. Diğer sosyal yardımların Başbakanlık Sosyal Yardımlaşma aracılığıyla yerine getirilerek bu yardımların da erzak ve kömür yardımı yerine, bunun doğru tespitleri yapılarak direkt nakdî yardım olarak gerçekleşmesi gerekmektedir” şeklinde konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA