Gezen Bilim Yollarda Projesi başladı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gezen Bilim Yollarda Projesi başladı


 

Gezen Bilim Yollarda Projesi kapsamında Tece Cumhuriyet Ortaokulu’nu ziyaret eden İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca öğrencilere projeyi anlattı.

Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Adem Koca, “Gezen Bilim Yollarda Projesi” kapsamında Tece Cumhuriyet Ortaokulu’nda projenin tanıtımını gerçekleştirdi. Tanıtımın ardından, Mezitli İlçe Milli Eğitim Müdürü Dursun Kılıç ile sınıfları gezen Koca, yapılan faaliyetler hakkında bilgi aldı. Mersin Çocuk Üniversitesi’nin TÜBİTAK Desteği ile oluşturulan Gezen Bilim Yollarda projesinde 12 farklı köy okulu gezileceği öğrenilirken Proje kapsamında 26 akademisyen öğrencilere Fizik, Kimya, Biyoloji, Matematik-Astronomi alanında tanıtım yapacak ve bunun için öğrencilere her dalda 3 etkinlik sunacak. 

“GEZİCİ STEM LABORATUVARI YAPIM SÜRECİ DEVAM ETMEKTEDİR”
Projenin amaçlarından bahseden Koca, “Öncelikli olarak Mersin ili ve çevresinde yaşamını sürdüren örgün ve yaygın eğitim süreçlerine dâhil 3-18 yaş arası sosyal yönden dezavantajlı gruplara üniversitelerle etkileşim içinde; “yaparak, yaşayarak ve eğlenerek bilimsel ve eleştirel düşünme, yaratıcı olma, yargılama, sorgulama, soru sorma, merak duyma, sorun çözme gibi temel yaşam becerileri kazandırmaktır. Bu projemizin kapsamını her geçen gün daha da zenginleştirmeye çalıştıklarını belirten Koca, “Bu bağlamda yeni bir proje olarak Gezici Stem Laboratuvarı yapım süreci devam etmektedir. Bundan sonraki dönemlerde köylerdeki gezimizde bu etkinlikle de çocuklara ulaşmayı hedefliyoruz” dedi.

“BİLİM DERS DEĞİL YAŞAMIN İÇİNDEDİR”
Konuşmasında öğrenci velilerine de seslenen Adem Koca, “Çocuklarımıza her alanda farkındalık yaratmak ve onları geleceğe hazırlamak hepimizin sorumluluğu aslında. Bilimin yalnızca bir ders olmadığı, yaşantımızın içinde olduğunu ve ondan faydalanmamız gerektiğini aslında hep beraber öğreniyoruz.  Biz bu projeyle yolumuzda birkaç adım attığımıza inanıyoruz. Ben buradan emeği geçen herkese teşekkür ediyorum; çünkü yoğun iş tempoları içinde bizimle beraber olup çocuklara ulaşmayı büyük bir özveriyle gerçekleştiriyorlar” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA