Nükleer karşıtı mücadele O’na emanet | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Nükleer karşıtı mücadele O’na emanet


 

Mersin’de nükleer karşıtı mücadelenin adresi olan Nükleer Karşıtı Platform’a yeni soluk! Nükleer karşıtı mücadele, yaşam hakkı savunucularının güçlü isimlerinden Alpay Antmen’e emanet edildi.

Türkiye’nin ve dünyanın neresinde olursa olsun nükleer enerji üretimine ve nükleer silahlara karşı çalışmalar yürüten kurum, kuruluş ve kişilerden oluşan bir buluşma olan Mersin Nükleer Karşıtı Platform, olağan genel kurulunu yaptı. Mersin Tabip odası’nda gerçekleşen genel kurulda platform bileşenleri yeni yönetim organlarını belirledi. Platformun yeni dönem sözcüsü ise Mersin Barosu eski başkanlarından aktivist avukat Alpay Antmen oldu.

HUKUKİ MÜCADELE DAHA AKTİF OLACAK

Özellikle başkanlığı döneminde Mersin Barosu’nun, dünya, ülke ve kent çevre sorunlarına yönelik yürüttüğü çalışmalarla hukuksal mücadele adresi olmasını sağlayan Antmen, yeni dönemde Nükleer Karşıt Platform’a yeni bir soluk getirmeyi hedefliyor. Mersin Barosu’ndaki aktif çevre mücadelesini platform ile bir üst seviyeye çıkartarak hukuksal mücadelenin de daha etkin olmasını sağlamayı hedeflediğini bildiren Alpay Antmen, “Türkiye’de 1970’lere dayanan nükleer karşıtı hareketin ve 1990’lı yıllardan buyana önemli ayaklarından olan NKP’nin, tüm bileşenleri ile yaşam hakkı için mücadelesini daha güçlü sürdürmesi için gece gündüz çalışmaya niyetindeyiz” dedi.

AMAÇ NÜKLEERE KARŞI BİRLİKTE HAREKET ETMEK

Nükleer santraller konusunda, kamuoyunu doğru ve zamanında bilgilendirme amacı taşıyan platformun; nükleer yanlılarının yaydığı yanlış ve yanlı bilgiler konusunda uyarıda bulunarak, nükleer santraller konusunda toplumsal bilinç ve refleks yaratmayı sağlayacağını söyleyen Antmen, “Nükleer santraller konusunda birlikte davranacak kurum, kuruluş ve kişilerin ortak tavır almasını sağlayıcı çalışmalar yaparak, nükleer karşıtı mücadelenin ve çalışmaların toplumda yayılmasını mümkün kılacağız. Nükleer karşıtı hukuki süreçleri daha aktif işleterek, nükleer silah ve denemelerin tamamen ortadan kaldırılması ve yasaklanması için çalışacağız” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA