Polis servis aracı olay yerinden kaldırıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Polis servis aracı olay yerinden kaldırıldı


 

Mersin’de uzaktan kumandalı bomba ile saldırı düzenlenen polis servis aracı, yapılan incelemelerin ardından olay yerinden kaldırıldı.

Merkez Yenişehir ilçesi Güvenevler Mahallesi Dikenliyol Kavşağı'nda akşam saatlerinde Emniyet Müdürlüğüne ait servis aracının geçişi sırasında yol kenarındaki bir mobilete konulan bombanın uzaktan kumandayla patlatılması sonucu 17’si polis 18 kişi yaralandı. Yaralılar ambulanslarla çeşitli hastanelere kaldırıldı. Yaralıların tedavileri hastanelerde devam ederken, polis ekipleri de olay yerindeki incelemelerini tamamladı. Polis servis aracı gelen çekici ile olay yerinden kaldırıldı. Patlayan bombanın etkisiyle zarar gören park halindeki diğer araçlar da çekiler tarafından kaldırıldı. Yol Mersin Büyükşehir Belediyesi temizlik görevlileri tarafından temizlenmeye başladı. Bu sırada çevredeki apartmanlardaki vatandaşların pencerelerinden meraklı gözlerle yapılan çalışmaları izlemesi dikkat çekti.

YAYIN YASAĞI GETİRİLDİ

Mersin 1. Sulh Ceza Hakimliği, Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talebi üzerine polis servis aracına düzenlenen bombalı saldırı olayına ilişkin yayın yasağı getirdi. 1. Sulh Ceza Hakimliği’nden yapılan yazılı açıklamada, “Bugün saat 17.40 sıralarında merkez Yenişehir ilçesi Güvenevler Mahallesi 18. Cadde üzerinde polis servis aracının geçtiği esnada meydana gelen bombalı terör saldırısı nedeniyle yürütülen soruşturmada olaya ilişkin yazılı ve görsel medya organlarında yapılan yayınlarda olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanarak olayın aydınlatılmasının, şüphelilerin yakalanmasının ve irtibatlarının deşifre edilmesinin engellenmesi ve kamu düzeninin bozulması riski meydana geldiği anlaşılmaktadır” denildi.

Açıklamada, soruşturma tamamlanıncaya kadar terör saldırısıyla ilgili yürütülen soruşturma dosyası kapsamında yazılı, görsel ve internet medyası ile sosyal medyada her türlü haber, röportaj, eleştiri ve buna benzer yayın yapılmasına 5187 sayılı Kanun'un 3/2 maddesi gereğince yayın yasağı getirildi bildirildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA