Mersin’den teröre tepki! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin’den teröre tepki!


 

Mersin’de önceki gün meydana gelen polis servis aracına yönelik bombalı saldırıya birçok sivil ve siyasi kurum temsilcisinden kınma açıklaması geldi.

Haber Merkezi

AKP Hükümeti’nin; Olağanüstü Hal sürecini 5’inci kez 3 ay daha uzattığı gün Mersin’de meydana gelen ve 18 kişinin yaralanmasına neden olan polis aracına yönelik bombalı saldırıya tepki yağdı. Kentte büyük korku ve paniğe neden olan saldırıda yaşamını yitiren insan olmaması sevindirici olurken olay sonrası birbirini ardına birliktelik mesajları yayınlandı. Sağduyu çağrısı yapılan açıklamalarda, kardeşlik duygularıyla hareket etme çağrısı da yapıldı.

“HANGİ TERÖR ÖRGÜTÜ OLDUĞUNA İLİŞKİN EMARELER VAR”

Saldırının ardından ilk açıklama Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ’dan geldi. TBMM’de yaptığı konuşmada Mersin’deki patlama hakkında bilgi veren Bozdağ, saldırıda yaralananların hayati tehlikeleri bulunmadığını açıklayarak Olayın bütün boyutlarıyla araştırıldığını söyledi. Bozdağ “Şu ana kadar elde edilen bilgiler bunun bir terör saldırısı olduğunu ortaya koyuyor. Hangi terör örgütü olduğuna ilişkin emareler var, ama bunları netleştirdikten sonra ilgili bakanlık gerekli açıklamayı yapacaktır” dedi.

SALDIRININ ARKASINDA KİM VARSA ORTAYA ÇIKACAK”

Daha sonra bir açıklamada Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan’dan geldi. Sosyal medya hesabı üzerinden saldırıyı kınayan Elvan “Bu saldırının arkasında kim veya kimler varsa güvenlik güçlerimiz bunu ortaya çıkaracaktır. Mersin Valiliğimiz, Cumhuriyet Başsavcılığımız ve güvenlik güçlerimiz saldırı ile ilgili detaylı bir inceleme başlatmıştır. Yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Tüm Mersin halkına ve milletimize geçmiş olsun” diye konuştu.

“MERSİN’İN HUZUR KENTİ KİMLİĞİNE GÖLGE DÜŞÜREMEYECEKLER”

Patlama esnasında Ankara’da bulunan Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, ise saldırı ile ilgili yaptığı açıklamada “Maalesef dün akşam şer odakları barış ve huzur kenti Mersin’imizi kana buladılar. Polis servis aracına bombalı saldırı düzenlediler. Çok şükür yaralılarımız olmasına rağmen can kaybımız yok. Bu kent bünyesinde barındırdığı tüm insanlarıyla mutlu ve huzurlu bir kent. Bu kent bütün kışkırtmalara karşı ketum davranan, ayrıntıları ve ayrılıkları kabul etmeyen, birlikte yaşamaktan rahatsızlık duymayan ancak bölücülüğe ve teröre karşı hassasiyetleri olan bir kent. Bu kent Mersin. Bu kent demokrasinin beşiği. Bu kent Cumhuriyetin bekçisi. Bu kent milli ve manevi hassasiyetleri olan bir kent. Bu kentten hain çıkmaz. Bu kentten bölücü çıkmaz. Bu kentten vatan ve millet düşmanları çıkmaz” dedi.

 “MERSİNLİLER TERÖRÜN BEKLEDİĞİ TUZAĞA DÜŞMEYECEK”

Mersin Ticaret ve Sanayi Odası (MTSO) Yönetim Kurulu Başkanı Şerafettin Aşut, ise yayınladığı mesajında, "Yenişehir ilçemizde bir polis aracına haince ve korkakça yapılan bombalı saldırı tüm Mersinlileri derinden üzmüştür. Bu aslında açıkça ve doğrudan yüce milletimize, ülkemizin huzuruna, milletimizin ayrılmaz kardeşliğine atılan bir bombadır. Mersinliler olarak bu tuzağı çok iyi görüyoruz ve bu bombalamanın amacına hizmet etmeyeceğiz. Bu hain terör girişimi sonucunda yaralanan tüm vatandaşlarımız, özellikle kahraman emniyet güçlerimize büyük geçmiş olsun diyor, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Konu çok yeni ve elimizde henüz yeterince bilgi yok. Bu anlamda olay sonucu duamız odur ki bir kaybımız veya şehidimiz olmasın.  Bu hain taşeron terör örgütlerinin hangi dış güçlerin maşası olduklarını biliyor ve herkesin bunu görmesini istiyoruz. Ve şunu bir kez daha hatırlatıyoruz; terör olaylarının arkasındaki dış güçler ve bizlere insan hakları,  hukuk dersi veren küresel güçler, destek oldukları bu terörün etkileriyle bir bumerang gibi karşı karşıya gelecekler. Bunu defalarca gördük. Terör her yerdedir ve bir insanlık suçudur. Terörle elde edilecek bir hak yoktur. Tüm vatandaşlarımızdan her an dikkatli olmalarını, şüphelendikleri şeyler olduğunda bunu hemen emniyet güçlerimize bildirmelerini bekliyoruz” diye konuştu.

MHP: “KORKMUYORUZ”

MHP Mersin İl Başkanı Zeynel Uğur Gölgeli, ise yaşanan saldırının hemen ardından il yönetimi, ilçe başkanları ve Ülkü Ocakları Mersin İl Başkanı Gökhan Demir ile birlikte olay yerine giderek bilgi aldı. an Gölgeli,  daha sonra yaralıları ziyaret ederek sağlık durumları hakkında bilgi aldı. Saldırının ardından bir açıklama da yapan Gölgeli, “Fotoğrafın geneline baktığımızda Türkiye'nin İdlib'e girişi, Kerkük davasındaki dik duruşu, gayrimeşru referanduma doğru ve ne tepkisinden, ne teröre ve yardakçılarına taviz vermemesinden dolayı; Mersin gibi vatanperver hissiyatı nakış nakış işlenmiş şehrimiz bir takım şer güçlerin, terör örgütlerinin ve bunların ağababalarının hedefine konmuştur. Buradan hainlere ve işbirlikçilerine sesleniyoruz. Çok net olarak söylemek isteriz ki Mersin'imizde huzuru bozdurmayacağız! Sağduyu elden bırakmayacağız! Fitneyi hortlatmak isteyenlerin ekmeğine yağ sürmeyeceğiz. Biz buradayız. Güzel Mersin'imize sahip çıkacağız. Dünya âlem bilsin ki terörden teröristten, şeytanın hizmetkarlarından korkmuyoruz. Milliyetçi, Ülkücü camianın hiçbir ferdi de bu oyunun aktörü olmayacaktır. Tekrar Cenab-ı Allah'tan gazilerimize acil şifa diliyor, Rabbim birliğimizi ve dirliğimizi bozmasın diyorum. Mersinimize, ülkemize, emniyet mensuplarımıza ve vatandaşlarımıza geçmiş olsun diyorum” şeklinde konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA