Asırlık sorun sona erdi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Asırlık sorun sona erdi


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (MESKİ) Genel Müdürlüğü Mut ilçesi Derepazarı Yaylası’nın 100 yıldır yaşadığı su sorunu çözerek, yayla sakinlerini suyla buluşturdu.

Mersin Büyükşehir Belediyesi MESKİ Genel Müdürlüğü, Yenice’den Kaledran’a kadar yıllardır çözülemeyen sorunları bir bir çözüyor, asırlık hasretleri gideriyor. Aydıncık İlçesi Karaseki mahallesinin 94 yıllık su sorunun çözümünün ardından, Mut İlçesi Derepazarı yaylası da yüzyıl sonra suya kavuştu. Mut İlçesi’nin; Hamam, Sakız ve Aydınoğulları mahallelerinin yaz aylarında yayla olarak kullandığı Derepazarı Yaylası’nda su sorunu tarih oldu.

YÜZYILLIK SUSUZLUK SONA ERDİ

MESKİ Genel Müdürlüğü Mut İlçesi’ne bağlı Derepazarı yaylası sakinleri de yüz yıldır yaşadığı su hasretini sonlandırdı. İçme suyu olmaması nedeniyle vatandaşlar hayvanlarla uzak mesafelerden taşıma yöntemi ile su temin ederken bir türlü suya ulaşamamaktan yakınıyorlardı. MESKİ Genel Müdürlüğü, Çatalolukpınarı su kaynağından 1800 metre isaale hattı döşeyerek suyu, yeni yapılan 100 metreküplük içme suyu deposuna getirdi.  Yeni İçme suyu deposundan yaklaşık 6 bin metre içme suyu hattı döşenerek su sorununu ortadan kaldırıldı.

BAŞKAN KOCAMAZ, “PROJELERİMİZ 100 YILLIK”

Yirmi birinci yüzyılda vatandaşın hayvanların sırtında su taşıdığı, Mersin’e yakışmayan görüntülerin geride kaldığını ve Mersin’e yakışır hizmetin kırsal merkez ayrımı gözetilmeksizin devam edeceğini söyleyen Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Göreve geldiğimiz günden itibaren kaynak suyu sorununun giderilmesi için yapılan çalışmalarımızın sonuçlarını almaya başladık. Derepazarı yaylamızın ve mahallelerimizin su sıkıntısı yaşamaması için en az yüz yıllık projeler üreterek, su sorunlarını çözdük. Mut İlçemizin mahallelerinin su pınarları ve kaptajlarını iyileştirme çalışmalarını da muhtarlarımızın bizden istekleri doğrultusunda belirli bir program dahilinde gerçekleştireceğiz. Dünyada su kaynaklarının azalmaya başladığı bu dönemde halkımızın da su tüketimi konusunda dikkatli olması ve gerekli hassasiyeti göstermesi gerekiyor” şeklinde konuştu.

Yayla sakinlerinden İbrahim Topal ise yapılan çalışmalar sonucu mahallelerine içme suyu gelmesiyle hayatlarının oldukça değiştiğini söyledi. Topal, “Asırlardır suyumuz yoktu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz Başkanımızdan Allah razı olsun. Yaylamızın kurtuluşu oldu, suyumuz ve yolumuz ile gelmeyen hizmetlerimiz geldi. Mut’un en bakımsız yaylasına sahiptik. Ne yolumuz, ne suyumuz vardı. İçme suyunu su tanklarından bidonlarla evimize taşıyarak içiyorduk. Şimdiye kadar gelen siyasetçilerimiz hep lafta yapıyordu, gerçeğe geldi mi hiç bir şey yapılmıyordu. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanımız Burhanettin Kocamaz sayesinde ihya olduk. Köyümüzde içme suyunu çeşmemizden gönül rahatlığıyla içiyoruz” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA