Akkuy NGS’ye lisans iptal davası açıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akkuy NGS’ye lisans iptal davası açıldı


 

Haber Merkezi

Akkuyu Nükleer Santrali'ne karşı lisans iptal davası açıldı. Geçen yıl, EPDK'ye karşı açılan Akkuyu Nükleer Santrali ön lisans iptal davası Ankara 12. İdare Mahkemesi tarafından reddedilmişti. Başvurucuların İstinaf Mahkemesine başvurması ile Türkiye Barolar Birliği, Adana Barosu, Ziraat Mühendisleri Odası, Adana Tabip Odası ve Doğu Akdeniz Çevre Dernekleri’nin şikayetçi olduğu dava, Ankara 18’inci İdare Mahkemesi'nde açıldı. Davada henüz duruşma tarihi verilmedi. Konuyla ilgili Açıklama yapan Türkiye Barolar Birliği Çevre ve Kent Hukuku Komisyonu Üyesi Avukat İsmail Hakkı Atal, Akkuyu Nükleer Santrali'nin ülkemiz ve tüm Akdeniz havzası için büyük tehlike olduğunu ifade etti.

Akkuyu Nükleer Santral sahasının aktif bir fay hattı olan Kuzey Anadolu Ecemiş Fay hattının bitim noktasının 30 km batısında yer aldığını dile getiren Atal, “Her 10 bin yılda bir 7 şiddetinden büyük yıkıcı deprem geçiren Kuzey Anadolu Ecemiş Fay hattında son 17 bin yılda yıkıcı deprem olmamıştır ve bilim insanlarına göre bu hareketsiz dönem her an sona erebilir. Bölgede her an olabilecek 7 şiddetinden büyük  yıkıcı bir deprem Fukuşima nükleer felaketinin sonuçlarını  akla getirmektedir” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA