İki kişilik hücrede sayım işkencesi | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İki kişilik hücrede sayım işkencesi


 

Mersin Tarsus’taki cezaevlerinde iki kişilik hücrede kalan tutuklulara sayım işkencesi uygulandığı ileri sürüldü.

Haber Merkezi

Cumhuriyet’ten Selin Görgüner’in haberine göre; Tarsus 2 No’lu T Tipi Cezaevi’nde idarenin tutuklu ve hükümlülere ayakta sayım vermeyi dayattığını ve buna karşı çıkan tutukluların darbedildiği ileri sürüldü.

Adana Barosu Cezaevi Komisyonu Başkanı avukat Tugay Bek, “Adana’dan sevk edilen Soncan Gedik ve aynı koğuşta bulunan Kasım Elçik, iki kişilik koğuş olmasına karşın ayağa kalkıp sayım vermedikleri gerekçesiyle darbedilmiş. Tutuklu ve hükümlülerin sıraya geçerek askeri nizamda komut vermesi gibi bir dayatmayla otorite tesisi, rencide etmek ve onur kırmak gibi bir yaklaşım var. Sırf bu şekilde sayım vermediği için Soncan Gedik gardiyanlar tarafından darbedilerek, ters kelepçe takılarak, soyularak süngerli odaya götürülmüş. 10 gündür kolunda şiddetli ağrı var. Revire çıkmasına izin verilmediğini anlattı” dedi.

Tutuklulara çıplak aramanın dayatıldığını ifade eden Bek, “Soncan Gedik’in anlatımına göre yüksek tansiyon hastası olan koğuş arkadaşı Kasım Elçik, bir gece hastalanarak hastaneye götürülüyor. Jandarma gözetiminde götürülüp getirilmesine karşın yeniden çıplak aramadan geçirilmek isteniyor. Buna karşı çıktığı için darbediliyor. Kişiye özel olarak, keyfi olarak çıplak arama yapılıyor. Kişiye özel diyorum çünkü diğer müvekkillerimde görmedim. Tarsus No’lu 2 Cezaevi’ne sürgün edildiklerinde Soncan Gedik 13 gün, Kasım Elçik 25 gün tek kişilik hücrede tutulmuş” dedi.

“TUTUKLULARA KIŞLIK KIYAFETLERİ VERİLMİYOR”

Tarsus Kadın Cezaevi’nde de benzer sorunların yaşandığını belirten Bek, müvekkillerine kışlık kıyafetlerinin verilmediğini anlattı. Bek, düz siyah ve düz beyaz tişörtlerin de hiçbir gerekçe gösterilmeden tutuklu ve hükümlülere verilmediğini belirtti. Bek, “Müvekkilim koyu Beşiktaş taraftarı, hayattaki tek aidiyetinin Beşiktaş taraftarlığı olduğunu söylüyor. Ailesi tarafından kargoyla gönderilen çubuklu standart bir Beşiktaş forması gerekçesiz olarak alınmamış” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA