Türkiye’nin limonu Erdemli’den | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Türkiye’nin limonu Erdemli’den


 

Türkiye’nin yüzde 70 limonunu üreten Erdemli’nin bu yıl ilk kez düzenlediği “Limonata Festivali” kapsamında ücretsiz limonata dağıtımı yapıldı.

Erdemli Belediyesi bu yıl ilk kez ilçede "Limonata Festivali" düzenleyecek. Türkiye'nin en önemli limon üretim merkezi olan ve ülkenin yüzde 70 limonunu üreten Erdemli ilçesinde ilk kez düzenlenecek olan festivalde 6 ton limon sıkılacak. Festivalin tanıtımı ve farkındalık oluşturmak amacıyla Forum Mersin Alışveriş Merkezi'nde limonata dağıtımı yapıldı. Erdemli Belediye Başkanı Mükerrem Tollu da taze sıkılmış limondan elde edilen limonataları tek tek vatandaşlara dağıtarak, yarın yapılacak festivale davet etti.

Konuyla ilgili açıklama yapan Başkan Tollu, limonun şehrinin Erdemli olduğunu belirterek, "Çünkü ülkemizde üretilen limonun yüzde 70'i Erdemlimizde üretilmekte. Hem Erdemli ekonomisinde hem de ülke ekonomisinde ciddi bir payın limona ait olduğu bir gerçek. Erdemlimizin ekmeği, aşı, yani insanların yegane geçim kaynağı limon. Biz de bu yüzden limona bir dikkat çekmek amacıyla festival yapmak istedik. Limonun hem ülke ekonomisine olan katkısını hem de vatandaşımızın refah düzeyinin artmasında, ekmek kapısı olan bu işin herkes tarafından bilinmesi istedik. Limonun zaten faydalarını gerçekten saymakla bitiremeyiz. Birçok faydası var. İnşallah ilerleyen süreçte bunu daha da taçlandırarak limonu çok ciddi ekonomik değer olduğunu, ülke ekonomisinde özellikle döviz kazanmasına büyük katkı sağladığını inşallah yetkililere göstereceğiz. Bu düşünceden hareketle böyle bir etkinlik düzenliyoruz. Etkinliğin hayır olmasını diliyorum" dedi.

Yarın Erdemli'de yapılacak festivale herkesi davet eden Tollu, "Vatandaşların ilgisinin iyi olacağını düşünüyorum. Erdemli zaten bir limon şehri. Limonla ilgisi olmayan Erdemli'de vatandaşımız hemen hemen yok gibi. Çünkü herkes limon üretmese bile dolaylı olarak limonla bir bağı olduğu kesin. Dolayısıyla Erdemlimizde insanlarımızın çok ciddi bir katılım sağlayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. (iha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA