Mersin ile Çin’den akademik işbirliği | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin ile Çin’den akademik işbirliği


 

Mersin Üniversitesi ile Çin’de bulunan Wuyi Üniversitesi arasında işbirliği protokolü imzalandı.

Eğitim ve araştırma alanında ortak faaliyetlerde bulunmak ve uluslararası işbirliğini geliştirmek amacıyla yapılan protokolü, Mersin Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile Wuyi Üniversitesi Rektörü Xiao Zheng imzaladı. Senato odasında gerçekleşen imza törenine; Wuyi Üniversitesi’nden Gong Wenhua ve Lan Lihua ile üniversitemiz Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Kemal Birdir, Okt. Nüket Yeşim Arıcı, Okt. Banu Es Yılmaz da eşlik etti.

Türkiye ile Çin arasındaki işbirliğini gerek akademik gerek turizm alanında geliştirmek istediklerini ifade eden Rektör Prof. Dr. Çamsarı, 5 yıl süreli imzalanan protokolün bir başlangıç olduğunu söyledi.

Kampüsü çok beğendiğini ve sıcak bir biçimde karşılanmanın kendilerini mutlu ettiğini belirten Rektör Zheng de işbirliği içinde olmak istediklerini kaydederek Rektör Prof. Dr. Çamsarı’yı Wuyi Üniversitesi’ne davet etti.

İmzalanan protokolle iki üniversite arasında eğitim ve araştırma alanındaki materyallerin, akademik yayınların ve bilgilerin değişiminin yanı sıra araştırma ve eğitim personeli ile öğrenci değişimi yapılacak. Ayrıca akademik ve bilimsel alanlarda ortak faaliyetler yürütülecek. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA