“Sarı Basın Kartı başvurularında sıkıntı yaşanıyor” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Sarı Basın Kartı başvurularında sıkıntı yaşanıyor”


 

Basın kartı başvurularında bazı sorunların yaşandığını açıklayan BYGEM Adana İl Müdürü Mustafa Keleş, “Müracaatlar öncesinde ve sonrasında anlaşılamayan bazı hususlar mevcuttur. Bu da hizmetin aksamasına sebep olmaktadır” dedi.

Gizem Ekici

Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü (BYGEM) Adana İl Müdürü Mustafa Keleş, yerel medya kuruluşlarını bilgilendirme çalışmaları kapsamında Mersin Gazeteciler Cemiyeti'nde bir basın toplantısı düzenledi. Toplantıda sarı basın kartı almaya hak kazanan gazetecilere kartlarını da dağıtan İl Müdürü Mustafa Keleş, ayrıca bölgedeki basın kartı başvuru işlemlerinde sıkıntılar yaşandığını bu durumun da sistemin aksamasına neden olduğunu kaydetti.

Kendilerine yapılan basın kartı müracaatlarında bazı sorunlar yaşandığını ifade eden BYGEM Adana İl Müdürü Mustafa Keleş, “Müracaatlar öncesinde ve sonrasında anlaşılamayan bazı hususlar mevcuttur. Bu da hizmetin aksamasına sebep olmaktadır. Söz konusu hususlar Basın Kartı Yönetmeliğinde mevcut olmakla birlikte kısaca şunlardır: Basın kartı müracaatı yapmadan önce çalışılan Medya Kuruluşunun Kurumumuz sistemine kaydı gerekmektedir. Ayrıca DES (Devlet Enformasyon Sistemi)’ne gazete ve dergilerin yüklenmesi gerekmekte ve süreklilik arz etmektedir. Basın kartı müracaatında bekleme süresi müracaat edildiğinde başlar, öncesi bekleme süresinden sayılmaz. Ancak, geriye dönük 5 (Beş) yılını ispatlayan beklemeye girmeden basın kartını hak eder gibi istisnai durumlar mevcuttur. Bekleme süresine girildiğinde ve basın kartı alındığında yapılan her değişikliğin bildirilme mecburiyeti vardır.  Medya Kuruluşları ve basın mensubunca işten ayrılışları bildirim mecburiyeti vardır. Ayrıca ayrılış durumunda basın kartı süresinde mutlaka teslim edilmelidir. Basın Kartı Yönetmeliğinin 29 uncu maddesinin (c) , (d), (e) ve (f) bentleri uyarınca basın kartının iptali halinde, iptal tarihinden itibaren altı ay geçmedikçe yeniden basın kartı verilmez. Bekleme süresi sonunda Basın Kartı Yönetmeliğinde geçen bazı unvanlar için mesleki çalışma istenmektedir. Basın mensubu arkadaşımız bekleme süresine girdiğinden itibaren mesleki çalışmalarının fotoğrafını çekerek yükleme yapmak zorundadır” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA