Engelleri aşarak potaları inlettiler | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Engelleri aşarak potaları inlettiler


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından dünyada ilk kez düzenlenen 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali kapsamında Servet Tazegül Spor Salonu’nda basketbol gösteri maçı gerçekleştirildi. Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın başlangıç atışını yaptığı basket maçında eğlenceli ve renkli dakikalar yaşandı.

Sanatçı Tarık Mengüç ve Milli atlet Sema Aydemir’in de tekerlekli sandalyeye oturarak mücadele etti. Basketbol maçında sanatçılar farkındalık yaratmak ve festivale anlam katmak amacıyla engelli sporcularla birlikte ter döktü. Eğlenceli ve renkli görüntülerin ortaya çıktığı turnuvada sanatçılar kısa süreliğine de olsa engelli bireylerle empati kurma şansı yakaladılar.

1.Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin anlamlı bir organizasyon olduğunu sözlerine ekleyen milli atlet Sema Aydemir, “Ben Mersin’e sürekli kampa geliyorum ama bu şekilde gelmek gerçekten çok hoşuma gitti. Ben yıllarca engelsiz olarak spor yapan birisiyim, ama biz bile zorlanırken onlar sporu ne şartlarda yapıyor, nasıl zorlanıyor ve ne hissediyorlar onu görmüş oldum. Engelli bir sürü çocuğumuz var ve inanıyorum ki hepsi bir çıkış yolu arıyor. İnsanlarda en büyük çıkış yollarından birisi de bence spor.  3. Uluslararası Mersin Maratonu da Dünya Engelliler Günü’ne denk geliyor ve biz o günde de buradayız. Hiçbir zaman da Mersin’i yalnız bırakmayacağız, tüm organizasyonlarda buradayız” ifadelerini kullandı. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA