MHP’den Mersin’e balık çiftliği tepkisi! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MHP’den Mersin’e balık çiftliği tepkisi!


 

MHP Mersin Milletvekili Baki Şimşek’ten, “Mersin sahillerinde balık çiftliği istemiyoruz” tepkisi geldi.

Günlerdir kent gündeminin en önemli maddesi olan balık çitlikleri ile ilgili MHP’den de tepki geldi. Mersin Milletvekili Baki Şimşek, konuyu Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne taşıyarak, balık çiftliklerine karşı olduğunu açıkladı.

“MERSİN'İN SAHİLLERİ MUĞLA'DAN DAHA MI DEĞERSİZ?”

TBMM Genel Kurulunda yapmış olduğu konuşmada; Muğla ve yöresinde yoğunlaşan balık çiftliklerinin Mersin’e taşınması konusunda alınan kararı eleştiren Şimşek, “Muğla ve yöresinde yoğunlaşan balık çiftlikleri geçtiğimiz yıllarda deniz kirliliğine neden olduğu ve turizme zarar verdiği iddialarıyla kapatılmıştır. Denizi kirletilecek yeni mekân olarak da Mersin seçilmiştir. Ben buradan Sayın Bakana soruyorum: Akkuyu'ya nükleer santral yapma kararı aldınız, yetmedi mi? Yeşilovacık'a, denizin içerisine çimento fabrikası kurdunuz, yetmedi mi? Şu anda Silifke-Aydıncık arasına balık çiftlikleri kurma kararı alıyorsunuz. Mersin'i gözden mi çıkardınız? Muğla'dan Mersin'e gelinceye kadar çok uzun bir sahil şeridi var. Neden Mersin? Mersin'in sahilleri Muğla'dan daha mı değersizdir?” dedi.

“TARIM BAKANI ACİL MERSİN’E GELMELİ; ÇİFTÇİNİN SORUNLARINI ÇÖZMELİ”

Şimşek; domates ve narenciyenin ucuz fiyatlarla satılması sebebiyle çiftçinin mağduriyetini belirterek; şu açıklamalarda bulundu.” Aylardır Mersin'de ve Antalya'da domates 40 -50 kuruş arası satılıyor. Domates bir ara  10 TL'ye tezgâhlarda çıktığı zaman ortalığı ayağa kaldıranlardan ses soluk duyamıyorsunuz. Çiftçi perişan, sulama suyu genelde elektrikle, pompajla basılıyor; elektrik parasını ödeyemiyor, banka kredilerini ödeyemiyor, çiftçinin cebinde tohum alacak para yok. Şeftali ve üzümden sonra domates fiyatlarının da dip yapması ve ihracatın sıkıntıya girmesi Çukurova'da çiftçiyi büyük sıkıntıya sokmuştur. Tarım Bakanının acilen Çukurova'ya gelip çiftçinin problemleriyle ilgilenmesini bekliyoruz. Narenciye sezonu başlıyor. Sezon başlamadan fiyatlar 30 -40 kuruş  civarında seyrediyor. Acilen Tarım Bakanı Mersin'e gelmeli ve çiftçinin sorunlarını çözmelidir” dedi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA