Akdeniz’den 7/24 temizlik hizmeti | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Akdeniz’den 7/24 temizlik hizmeti


 

Binlerce ton çöp katı atık depolama sahasına taşınıyor. Çöp konteynırları yıkanıp dezenfekte ediliyor. Okul ve ibadethanelerin bahçe ve avluları yıkanıyor. Mobil temizlik ekipleri sahada görev alıyor. Akdeniz’de 7/24 temizlik hizmeti veriliyor.

Akdeniz Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, kent sakinlerinin temiz ve sağlıklı bir çevrede yaşam hakkını korumak amacıyla hizmetlerine ağırlık vererek devam ediyor. 7/24 görev başında olan birim çalışanları, bir yandan toplanan binlerce ton çöpü katı atık düzenli depolama sahasına taşırken, kirlenen çöp konteynırlarını da “Konteynır Yıkama ve Dezenfekte Aracıyla” temizliyor. Cadde ve sokaklardaki çöp konteynırlarını yıkayarak pis kokuların yayılması ve kötü görüntünün önlenmesi, ayrıca konteynırlar içinde haşere oluşumunu engelleme amacıyla kullanılan araç, çöp konteynırlarını yıkayıp mikrop ve bakterilerden arındırıyor. Temizlenecek çöp konteynırını içerisine alarak ilaçlı, sıcak ve tazyikli suyla yıkayıp dezenfekte işlemini yapan araç, bu işlemin ardından ortaya çıkan kirli suyu da muhafaza edip dışarıya vermiyor.

OKULLARIN, İBADETHANELERİN AVLU VE BAHÇELERİ TEMİZLENİYOR

Akdeniz’in temizliği için görev başında olan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, rutin temizlik hizmetinin yanı sıra, çocukların sağlıklı bir ortamda eğitim görebilmeleri için okul bahçelerinin temizlenmesi ve arazözle yıkanmasını da sağlıyor. Moloz dökülen arsaların temizliğini de yapan ekipler, boş alanlara dökülen tonlarca inşaat, mobilya veya konfeksiyon atığını kaldırarak katı atık düzenli depolama sahasına taşıyor. Ekipler, bunların yanı sıra gece-gündüz fark etmeksizin sokakların arazöz ile yıkanıp sulanmasını da sağlayıp Akdeniz sakinlerinin temiz, sağlıklı ve düzenli bir çevrede yaşam hakkını korumaya ve sürdürmeye çalışıyor.

MOBİL TEMİZLİK EKİPLERİ DE SAHADA…

Rutin temizlik hizmetlerine ek olarak ‘Mobil Temizlik Ekiplerini’ de sahada tutan Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, özellikle cadde ve sokakların haricinde boş arsa, arazi, bahçe gibi alanlarda biriken her türlü atığın temizlenmesi için çalışmalarına devam ediyor. Mobil ekipler, hazırlanan bir program kapsamında kentin bütün mahallelerinde ihtiyaca göre görev alıyor. Çevre mahalleler başta olmak üzere Akdeniz’in tüm bölgelerinde rutin temizlik çalışmasına destek veren mobil ekipler, muhtar ve mahalle sakinlerinin de taleplerini en kısa sürede değerlendirip hizmet veriyor.

“KENT TEMİZLİĞİ BÜYÜK ÖZEN VE ÖZVERİ İSTEYEN BİR HİZMETTİR”

Çalışmalarla ilgili kısa bir değerlendirme yapan Akdeniz Kaymakamı ve belediyeye kayyum olarak atanan Muhittin Pamuk, kentte temizlik hizmetlerinin aksamaması ve vatandaşların sorun yaşamaması için Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerin, 7 gün 24 saat görevinin başında olduğunun altını çizdi. “Kent temizliği büyük özen ve özveri isteyen bir hizmettir” diyen Pamuk, “Sağlıklı bir yaşam, düzenli bir kent hepimizin hakkıdır. Bu ilke doğrultusunda, Akdeniz’in daha temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olması için temizlik hizmetini büyük bir dikkat ve itinayla sürdürüyoruz. Temizlik hizmetlerinde hiçbir aksaklığa ya da gecikmeye meydan vermemeye çalışıyoruz. Bu bilinçle, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğüne bağlı ekiplerimiz, sahadaki çalışmalarında Akdeniz’in temiz, sağlıklı ve yaşanabilir bir kent olarak kalması için özveriyle görev yapmaktadır. Vatandaşlarımız temizlikle ilgili talep ve şikâyetlerini, Müdürlüğümüzün (2387954) ve (2387955) numaralı telefonlarına yapabilirler” diye konuştu. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA