Sorun çözüldü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sorun çözüldü


 

Mersin İdman Yurdu’nda bir sorun çözüldü.

ALİ ŞANLİ

Daha önce Yusuf Şimşek ve Koray Palaz’ın diploması yeterli olmadığı için farklı hocanın diploması ile kulübeye girmesini açan sistem şimdi alt yapı hocaları için kullanılacak. Ligde görev yapacak bir hocanın mutlaka UEFA Pro Lisansı olması gerekiyor maalesef Türkiye’de bir çok hocada Pro Lisans yani profesyonel takımlarda hocalık yapabilme diploması bulunmuyor.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun talimatlarına göre profesyonel.Lig’de sahaya takımın başında çıkacak teknik sorumluların UEFA Pro Lisans belgesine sahip olması gerekiyor. Geçmişte henüz bu diplomaya sahip olmayanlar hocalar Roberto Carlos,Sergen Yalçın,Okan Buruk gibi isimler diplomaları olan hocaları yanına alıp onların diplomaları ile kulübeye girmişti.

Mersin İdman Yurdu daha önce Yusuf Şimşek ve Koray Palaz’da kullandığı sistemi şimdi alt yapı hocaları için kullanacak. TFF kayıtlarında teknik sorumlu olarak  Dursun Karamustafa gözükürken, Sedat Hazımoğlu antrenör unvanıyla kulübede olacak. Mersin İdman Yurdu UEFA Pro Lisansı olmayan bir hoca ile yani alt yapı hocaları ile maçlara çıkmaya devam etseydi Kulüp büyük bir ceza ile karşı karşıya kalacaktı. Alt yapıdan gelen bir hoca en fazla 3 hafta takımın başında çıkabilir,4’cü hafta mutlaka diplomalı bir hocanın çıkması gerektiği için Mersin İdman Yurdu’na dışarıdan hoca olarak Dursun Karamustafa getirildi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA