Kayıp polisin akıbeti ne? | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Kayıp polisin akıbeti ne?


 

Diyarbakır’da 26 ay önce PKK terör örgütü üyelerince kaçırılan Mersinli polis memuru Sedat Yabalak’ın ailesi yetkililerden akıbeti ile ilgili bilgi bekliyor.

HEDİYE EROĞLU

Mersin’in Bozyazı İlçesi Tekeli Mahallesi’nde yaşayan Yabalak ailesinin 3 çocuğundan biri olan ve 26 ay önce PKK terör örgütü mensuplarınca kaçırılan polis memuru Sedat Yabalak’ın akıbeti ile ilgili teyzesi Rahime Uymaz’dan yardım çığlığı geldi.

ÖĞRETMEN OLACAKTI…

Yeğeninin Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi mezunu olduğunu ancak atanamadığı için polisliği seçtiğini söyleyen Uymaz, 2012 yılında polis olan yeğeninin ilk görev yeri olarak Hatay’a gönderildiğini kaydetti. Burada 3,5 yıl görev yapan yeğeni Sedat Yabalak’ın, 2015 yılında Diyarbakır’a tayininin çıktığını aktaran Uymaz, tayin öncesi eşinin ailesinin ziyareti için Erzurum’a giden ve dönüş yolunda 28 Temmuz’da Diyarbakır-Bingöl Karayolu üzerinde PKK’lı teröristlerce kaçırıldığını ve aradan geçen zaman zarfında yetkililerden yeğenini akıbeti ile ilgili bilgi alamadıklarını söyleyerek, yardım çağrısı yaptı.

“BİZE GERİ GETİRİN”

Sedat Yabalak’ın kaçırıldığında 15 aylık olan çocuğunun bugün 4 yaşına girmek üzere olduğunu vurgulayan teyze Rahime Uymaz, “Ailemiz perişan oldu. Yetkililerin semizi duymasını istiyoruz. Cumhurbaşkanımız, başbakanımız bu konuya el atsın. Yeğenimin yaşadığına dair duyumlar alıyoruz. Yeğenimin ülkesine, ailesine geri getirilmesini istiyoruz” dedi.

“YAŞADIĞINA İNANIYORUZ”

Konuyla ilgili pek çok defa yetkili ve ilgili makamlara başvuru yaptıklarını ancak ‘gizlilik kararı’ gereği bir yanıt alamadıklarını da dile getiren Rahime Uymaz, “İnsan Hakları Derneği başta olmak üzere çeşitli sivil toplum örgütleri aracılığıyla kayıp asker ve polislerin bulunması için yapılan çalışmalarda yer alarak, bu çocuklarımıza ulaşmaya çalışıyoruz. Ancak ne yazık ki sesimizi duyan yok. Bu konu çeşitli kişilerce meclis gündemine dahi getirildi ancak her hangi bir yanıt almak mümkün olmadı. Yeğenimin yaşadığına inanıyoruz. Ancak akıbetini bilmiyoruz. Bize sürekli, ‘sabredin, bekleyin’ deniliyor. Sesimizi duyun. Halimiz perişan. Sözün bittiği yerdeyiz” diye konuştu.

“KIZIMA VİDEOLARIMI İZLET, BENİ UNUTMASIN”

Sedat Yabalak'ın eşi Burcu Yabalak'ın sosyal medya paylaşımları ise yürek buruyor. Babasını 26 aydır göremeyen küçük Zeynep'in doğum günü pastasının üzerine “Babacığım sensiz 2 yaşındayım” notu yazı yazıldı.

Öte yandan Sedat Yabalak, 2015 yılı aralık ayında, yine PKK tarafından kaçırılan ancak daha sonra serbest bırakılan gümrük memurları aracılığıyla eşine bir not ulaştırdı. Yabalak’ın notta, “Sağlık durumumuz iyi. Bırakılacağımıza inanıyorum. 1 yaşındaki kızım Zeynep’e videolarımı izlet, beni unutmasın. O yola girdiğimiz için çok üzgünüm” ifadesi yer aldı.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA