Avukatlardan, savcı ve hâkim için suç duyurusu | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Avukatlardan, savcı ve hâkim için suç duyurusu


 

Geçtiğimiz günlerde yapılan operasyonla gözaltına alınan Avukat Özgür Çağlar, kendilerine sahte ve gerçek olmayan belge ve tutanaklarla işlem yapıldığını iddia ederek yetkili savcı ve hâkim hakkında idari suç duyurusunda bulunacaklarını açıkladı.

Haber Merkezi

Geçtiğimiz günlerde PKK ve KCK terör örgütlerine karşı yürütülen soruşturma kapsamında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığı’nın talimatı ile gözaltına alınan ve çıkartıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak koşulu ile serbest bırakılan Mersin Barosu Avukatları Özgür Çağlar, Mehmet Altuntaş, Sebahat Gençtarih, Emrullah Şam, Ali Bozan, Rıza Oğuz ve yakalama kararı çıkarılan Bedri Kuran Mersin Gazeteciler Cemiyetinde konuyla ilgili olarak basın açıklaması gerçekleştirdi. Operasyona tepki gösteren avukatlar adına hazırlanan ortak basın açıklamasını okuyan İHD MYK Üyesi Av. Özgür Çağlar, evlerine yapılan polis basınını kınadı.

“8 AYLIK HAMİLE MESLEKTAŞIMIZI İTECEK KADAR PERVASIZ DAVRANILDI”

Av. Ali Bozan’ın evinde yapılan aramalarda bir polis amirinin 8 aylık hamile bir avukatı ittiğini ifade eden Av. Özgür Çağlar, “Evlerine baskın yapılan meslektaşlarımızdan Sebahat Gençtarih, Emrullah Şam ve Ali Bozan’ın küçük çocuklarının önünde yapılan arama işkencesi, çocukların yaşamlarında ömür boyu unutamayacakları kötü bir anı olacaktır. Ali Bozan’ın evinde arama yapan kolluk amiri, 8 aylık hamile meslektaşımızı itecek kadar pervasız davranmıştır. Bürolarımızda hukuka aykırı bir şekilde arama yapan savcı ve TEM Şube Polisleri incelenmesi yasak olan evrakları incelemiştir. Arama hukuksuzluğunu avukat Bedri Kuran ve avukat Özgür Çağları’ın UYAP’a giriş için kullandıkları flash belleklere el koymaya kadar götürmüşlerdir. Meslektaşlarımızın Batman ilinde katıldıkları bir düğünün ‘Örgütsel toplantı’ olarak yansıtılması buna dair sahte tutanaklar tanzim edilmesine sessiz kalan Mersin Cumhuriyet Başsavcısı, Anayasa ile güvence altına alınan lekelenmeme hakkımızı açıkça ihlal etmiştir suç işlemiştir” dedi.

“HAKİM VE SAVCILAR HAKKINDA İDARİ SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAĞIZ”

Emniyet güçlerinin soruşturma aşamasında kendilerine karşı sahte tutanaklar ve belgeler hazırladığını iddia eden Av. Özgür Çağlar, “Sahte tutanak ve belgelerle hakkımızda gözaltı, yakalama ve arama kararı talep eden Cumhuriyet Savcısı, bu sahte belgelerle itibar ederek hakkımızda yakalama gözaltı ve arama kararı veren hakim ve soruşturmanın gizliliği ilkesini ihlal ederek hakkımızda basına bilgi veren Mersin Cumhuriyet Başsavcısı hakkında adli ve idari işlem başlatılması için suç duyurusunda bulunacağız” diye konuştu.  


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA