Nükleer reaktör 2023’te devreye girecek! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Nükleer reaktör 2023’te devreye girecek!


 

Enerji Bakanı Albayrak, nükleer santralın temelinin yılsonu veya en geç yeni yılın başında atılacağını belirtip, 2023 yılına yetiştireceklerini söyledi.

Haber Merkezi

Antalya’da, “8’inci Türkiye Enerji Zirvesi” gerçekleştirildi. Zirveye katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, enerji sektörü ve devam eden çalışmalar ile ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

Enerjide dışa bağımlılığın, sektördeki paydaşların sıkça kafa yorduğu noktalardan biri olduğunu söyleyen Albayrak, “Türkiye çok zor ve sıkıntılı bir coğrafyada yaşıyor, buna rağmen 15 yıllık bir başarı hikayesi varsa siyasi ve ekonomik olarak Türkiye bir çok açısından bir üst lige çıkmak için büyümeye devam ediyorsa, dışa bağımlılık açısından yaşanabilecek potansiyel krizlere karşı da enerji anlamında da bağımlılığını risklerini, çeşitlendirebilme adına minimuma indirecek stratejiler izlemelidir” dedi.

“2023 YILINDA NÜKLEER REAKTÖR DEVREYE GİRECEK”

Bu noktada nükleer enerji alanında Mersin’in Gülnar ilçesine kurulması planlanan Akkuyu Nükleer Santrali ile ilgili çalışmalara değinen Albayrak, “2023’e nükleer santral ile girmek istiyoruz, yakın zamanda temel atma gerçekleşecek. TAEK’te inşaat izni çalışmaları devam ediyor. Yatırım yapacak Rus firmanın başvuru evrakları, güvenlik süreçleri TAEK’te çok detaylı, yoğun mesai harcanarak ele alınıyor. En ufuk bir riski göz ardı etme lüksümüz yok. 1-2 değil 10 kere düşünüyoruz. Çünkü Türkiye bu sektörde yeni. Sanayi ve endüstri olarak Türkiye’de kalıcı bir şekilde yerelleşmesi ile ilgili altyapısı adına da bu çalışmalara önem veriyoruz. Mersin Akkuyu'da inşaat iznine bağlı olarak, bu yıl sonu, en geç önümüzdeki yılbaşında temel atmayı devlet başkanları düzeyinde temelini atacağız. Cumhuriyet için en anlamlı tarih olan  Cumhuriyet’in 100’üncü yılının kutlanacağı 29 Ekim’e yetiştirebilirsek bizim için bundan güzel bir hediye olmaz. Onun için çok yoğun bir şekilde çalışmaya devam ediyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA