MEÜ ve GİDERİK’ten kariyer protokolü | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

MEÜ ve GİDERİK’ten kariyer protokolü


 

Mersin Üniversitesi ile Girişimci İnsan Kaynakları Derneği arasında işbirliği protokolü imzalandı. İmzalanan protokol ile üniversite öğrencilerine yönelik düzenlenen kariyer ve istihdam etkinliklerinin verimli bir şekilde artırılması, markalaşma ve kurumsallaşmaya yönelik eğitim ve faaliyetlerin ger

Girişimci İnsan Kaynakları Derneği (GİDERİK) ile Mersin Üniversitesi arasında özellikle kentteki insan kaynakları yönetimi, markalaşma, kurumsallaşma, üniversite öğrencilerinin sektör ile buluşması ve işgücü piyasasının ihtiyaçları ile akademik bilginin çözüm noktasında biraraya gelmesi amacıyla işbirliği protokolü imzalandı.

Protokol; MEÜ Rektörü Prof. Dr. Ahmet Çamsarı ile GİDERİK Yönetim Kurulu Başkanı Serkan Özada tarafından imzalandı. İmza törenine; İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hüseyin Mualla Yüceol ve Kariyer Merkezi Müdürü Doç. Dr. İlhan Ege ile dernek üyeleri katılım sağladı.

Özellikle dernek koordinesinde gerçekleşen;  İnsan Kaynakları Yönetimi ve Liderlik Zirvelerinin Türkiye’de markalaşması ve bu alanda özellikle bölge de yer alan kurumların insan kaynakları yönetimi uygulamaları konusunda standartların yükseltilmesinde işbirliği protokolünün önemi belirtildi.

“ÖĞRENCİLERİN KAYGISI AZALTILACAK”

Rektör Prof. Dr. Çamsarı, şehrin dinamikleriyle üniversitenin işbirliği içerisinde olmasının önemine dikkat çekerek bu entegrasyonun sağlanmasında köprü görevini üstlenen Girişimci İnsan Kaynakları Derneği’ne teşekkür etti. Her sektörün kendi alanıyla ilgili okulları sahiplenmesiyle güçlü birliktelikler oluşacağını söyleyen Rektör Prof. Dr. Çamsarı; “Öğrencilerimizin gelecek kaygısını azaltmak için imkânlar dâhilinde ne gerekiyorsa yapmaya çalışıyoruz. Girişimci İnsan Kaynakları Derneği ile çok güzel projelere imza atacağımıza inanıyorum” dedi.

İŞVEREN İLE ÖĞRENCİLER BULUŞACAK

İşgücü piyasasının ihtiyaçlarına akademik çözümler getirmek, üniversitenin de sahanın mevcut verilerinden faydalanacağı bir işbirliği protokolüne imza attıklarını söyleyen Serkan Özada da konuşmasında “Sektör temsilcileri ile öğrencileri sistemli bir şekilde buluşturmak adına yeni bir proje üzerinde çalışıyoruz. Yeni yılda aktif hale getirmeyi hedeflediğimiz bu yazılım sayesinde öğrenciler ile sektör temsilcileri aracı olmadan iletişim kurabilecekler. Bu yazılımın öğrencilere ciddi katkılar sağlayacağını düşüyoruz” ifadelerine yer verdi.

İşbirliği protokol imza töreni, Girişimci İnsan Kaynakları Derneği tarafından Rektörümüz Prof. Dr. Ahmet Çamsarı'ya çiçek takdim edilmesiyle sona erdi. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA