“Üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğiz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğiz”


 

Mersin’de düzenlenen 10 Ekim Ankara Katliamı anmasında Emek ve Demokrasi Platformu Sözcüsü Sinan Muşlu, “10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, asıl sorumluların korunmasına ve yaşananların üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğimiz bilinmelidir” dedi.

Haber Merkezi

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu, Özgür Çocuk Parkında düzenlediği basın açıklamasında 10 Ekim 2015 tarihinde, Barış Mitingi için Ankara’ya gelen emekçilere yönelik IŞİD Terör Örgütü tarafından gerçekleştirilen bombalı saldırılarda hayatını kaybeden 102 vatandaşı katliamın 2. Yılında andı. Anma eylemine Mersin Tabip Odası Başkannı Ful Uğurhan, Eğitim – Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, SES Mersin Şube Eşbaşkanları Özge Göncü ile Yılmaz Bozkurt, Mersin Cemevi Genel Sekreteri Nuran Kılıçkaya ve çok sayıda siyasi ve sivil toplum örgütü temsilcisi katıldı. Anma programında ‘Katilleri Tanıyoruz Unutturmayız’ yazılı ve katliamda yaşamını yitiren vatandaşların resimlerinin yer aldığı pankart açıldı.

Mersin Emek ve Demokrasi Platformu Bileşenleri adına hazırlanan ortak açıklamayı okuyan Dönem sözcüsü ve Eğitim – Sen Mersin Şube Başkanı Sinan Muşlu, katliamdan iki yıl geçmesine rağmen saldırıda ihmali bulunan ve önlem almayan kamu yöneticilerinin hala yargılanmadığını söyleyerek “10 Ekim katliamlarını planlayarak yapanlar da önceden haber aldıkları halde hiçbir önlem almayıp katillerin arkasındaki güçlerin ortaya çıkmasını engelleyenler de bellidir. Katilleri tespit edilmiş ancak katliamın yaşanmasında ihmali olanlar katliamı önleyebilecekken kılını kıpırdatmayanlar hala görevlerinin başındadır. Siyasi iktidarın 10 Ekim katliamında asıl sorumluların hesap vermesini engellemek için attığı bütün adımlara rağmen emek, barış ve demokrasi mücadelemizden geri adım atmayacağız. Yoldaşlarımızı kaybetmiş olmamız, onların inandıkları değerleri uğruna canlarını verdikleri barışı kazanmak için mücadele görevini bizlerin omzuna yüklemiştir. Aradan ne kadar süre geçerse geçsin, 10 Ekim katliamının üzerinin örtülmesine, asıl sorumluların korunmasına ve yaşananların üzerinin örtülmesine asla izin vermeyeceğimiz bilinmelidir.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA