İşyeri açan Suriyeliler haksız rekabet yaratıyor! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

İşyeri açan Suriyeliler haksız rekabet yaratıyor!


 

ESOB Başkanı Dinçer, “Kuralsızca işyeri açan Suriyeliler de üyelerimizle haksız rekabet ortamı yaratmaktadır” diye konuştu.

Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Talat Dinçer, Yenişehir Kaymakamı Mustafa Kılıç ile Mezitli Kaymakamı Emin Karahaliloğlu’na ziyarette bulunarak hoş geldiniz dileklerini iletti.

Yenişehir Kaymakamı Mustafa Kılıç’a gerçekleştirilen ziyarette teşkilatın yapılanması hakkında bilgi paylaşımında bulunan Başkan Dinçer, “İl genelinde kurulu 70 meslek odası ve bu odalara bağlı 65 bin esnaf ve sanatkarımız bulunmaktadır. Birlik olarak üyelerimizin hak ve menfaatlerinin korunması, birlik ve beraberliğinin sağlanması başta olmak üzere, esnaf ve sanatkarlarımızın yerelde ve genelde çözüm bekleyen sorunlarına katkı sunma amaçlı çalışmalar yapmaktayız” dedi. 

Konuşmasında Yenişehir bölgesinin Mersin’in en gelişmiş ilçesi olduğuna dikkat çeken Başkan Dinçer, “Eskiden Mersin’in cazibe bölgesi çarşı merkeziydi. Son on yılda kentin merkezi değişti ve Yenişehir cazibe bölgesi oldu. Bizlerin bu bölgedeki en önemli sorunu ise sayıları hızla artan AVM’ler ile sokak aralarına kadar girer market zincirler. Bunun yanı sıra kuralsızca işyeri açan Suriyeliler de üyelerimizle haksız rekabet ortamı yaratmaktadır” diye konuştu.

Dinçer, “Esnafımızın sorunları çok. Sorunlarımızı ileriki süreçte farklı ortamlarda sizlere arz ederiz. Sorunlarımız ne kadar ağır olsa da devletimize ve milletimize karşı her türlü yasal sorumluluğumuzu yerine getiren özverili bir kesimi temsil ediyoruz. Bugün size hoş geldiniz amaçlı geldik.  Bu duygu ve düşüncelerle hoş geldiniz dileklerimizi iletiyor, yeni görevinizde başarılar diliyoruz” dedi. Yenişehir Kaymakamı Mustafa Kılıç’ta yaptığı konuşmada ilçeyi tanıma gayretinde olduğunu belirterek, kuralsızca açılan ve sağlıksız ortamlarda hizmet veren işyerleri konusunda titiz davranacağını belirtti ve ziyaretlerinden dolayı Başkan Dinçer’e teşekkürlerini iletti.

Mersin ESOB Başkanı Talat Dinçer daha sonra ise Mezitli Kaymakamı Emin Karahaliloğlu’nu ziyaret ederek, hoş geldiniz dileklerini iletti ve görevinde başarılar diledi. Kaymakam Karahaliloğlu’na teşkilatın yapılanması hakkında kısa bilgi aktaran Başkan Dinçer, “Bir yandan üyelerimizin hak ve menfaatinin korunması amaçlı çalışmalar yaparken, diğer taraftan ilimiz bürokratları ile iyi dialoğlar kurma gayreti göstermekteyiz. Bu anlamda ilçe kaymakamları, belediyeler, STK’lar ve daire müdürleri ile ikili ilişkilerimizi güçlü tutuyor,  kentimiz adına ortak projeler üretme çalışmaları yapıyoruz” dedi.

Mezitli Kaymakamı Emin Karahaliloğlu’de esnafın zirve kuruluşu Mersin Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Talat Dinçer tarafından gerçekleştirilen ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, esnafın ufkunu genişletecek, büyümesine katkı sunacak her türlü projeye destek olacaklarını söyledi. İkili daha sonra esnaf ve sanatkarların sorun ve beklentileri hakkında karşılıklı sohbet etti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA