Sorumlu kimse harekete geçsin! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Sorumlu kimse harekete geçsin!


 

Mersin’de fabrika atıklarının yağmursuyu kanalına tahliyesi nedeniyle denizin yüzeyinde siyah bir tabaka oluştu. Yaşananlar korkuya neden olurken Büyükşehir Belediyesi topu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne attı!

GİZEM EKİCİ

Mersin’de Karaduvar Mahallesi’nde bulunan fabrika atıklarının arıtılmadan denize tahliye edilmesi nedeniyle denizin rengi siyaha döndü. Karaduvar Mahallesi Muhtarı Fikret Altan, kirli sularla MESKİ’ye verdiği dilekçesinin ardından yetkililerin bölgede incelemede bulunduğunu aktardı. MESKİ yetkililerinin yaptıkları inceleme sonucunda Targıs Tarım ve Gıda Ürünleri Fabrikası’nın atıklarını denize tahliye ettiği tespit edildi. Ancak aradan geçen zamana rağmen ilgili fabrika arıtma için tedbir almadı ve kirli sularını, yağmursuyu kanalı yoluyla denize bırakmaya devam etti. Fabrikanın atıkları nedeniyle deniz yüzünde oluşan bir siyah tabaka oluştu.

‘NASIL BİR TEHLİKEYLE KARŞI KARŞIYAYIZ?’

Deniz kirliliğini belgeleyen fotoğrafları kamuoyuyla paylaşan Eski Adanalıoğlu Belediye Başkanı M. Kasım Canpolat, “Bölgedeki fabrikalar zaten insan sağlığını büyük ölçüde tehdit eden atıklara sahip. Bu atıkların denize tahliye edilmesi sebebiyle hem bir doğa katliamı yaşanmakta hem de insan sağlığı ve deniz canlıları büyük ölçüde tehdit altındadır. Bu zehirli atıkların denize dökülmesi asla kabul edilebilir bir durum değildir” dedi.

Yetkilileri göreve çağıran Canpolat, “Bu atıkların denize dökülmesi kimin kontrolündedir? Yetkililerin bu doğa katliamı ile ilgili bilgisi var mıdır? Denize dökülen bu atıkların insan ve deniz canlıları açısından ne tür tehlikeler barındırmaktadır? Bu ve buna benzer birçok sorumuz cevap bekliyor. Ben buradan Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Mersin İl Müdürlüğü’ne sesleniyorum ve kendilerini göreve davet ediyorum” diye konuştu.

“NASIL TURİZM KENTİ OLACAĞIZ?”

Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin CHP'li Meclis üyesi Ömer Karadeniz konuyu belediyenin Ekim ayı meclis toplantısına taşıdı.Kardeniz, “Karaduvar’da fabrikaların atıklarından kaynaklanan ve denize deşarj edilen atık sular var. MESKİ bu konuda nasıl bir çalışma yapıyor? Gerekli denetimler yapılıyor mu? Biz turizm kenti olmayı hedef belirlemişiz, bu kadar olumsuzluklarla bu kent nasıl turizm kenti olacak?” dedi.

“BİZ DE UYARDIK!”

MESKİ Genel Müdürü Baha Günhan Güngördü ise, Karaduvar Mahallesi’ndeki atık kirliliğine ilişkin yaptığı açıklamada, bu fabrika atıklarının DSİ’ye ait dere yatağına özel bir şirket tarafından verildiğini söyledi. Güngördü, “Biz bile, deşarj olmayan yerlerde DSİ’den müsaade istiyoruz. Bu konuşla ilgili Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’ne yazılı müracaatımız var. İlgili firma hakkında gerekli yasal işlemleri takip ediyoruz. Bizim de bu konuyla ilgili uyarımız oldu” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA