“Bütün kurumları göreve davet ediyoruz” | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

“Bütün kurumları göreve davet ediyoruz”


 

Son günlerde ilçede yaşanan koku için bütün kurumları göreve davet eden Belediye Başkanı Şevket Can, “Bu konuda bütün kurumları göreve davet ediyoruz, bu iş sadece belediyenin işi değil” dedi.

GİZEM EKİCİ

Tarsus Belediye Başkanı Şevket Can, Şelale Otağı Kıl Çadırda basın mensuplarıyla bir araya geldi. Çalışmalar hakkında bilgi veren Can, Tarsus’a hizmet konusunda kendileriyle yarıştıklarını belirtti. Bu güne kadar 23 açılış gerçekleştirdiklerini söyleyen Başkan Can, “Tarsus Belediyesi olarak yol haritamız belli” diyerek, hedeflerini anlattı. İlçedeki 11 mahallede kentsel dönüşüm ile ilgili imar uygulaması gerçekleştirdiklerini açıklayan Şevket Can, “Şuan da Duatepe ve İsmetpaşa mahallemizde iki yüklenici firma burayla ilgili çalışmayı başlattı, vatandaşlarımızla sözleşme imzalıyorlar. Malum kentsel dönüşüm ile ilgili süreç uzun bir süreç, en azından başlangıcını yaptık” dedi.

Yeşilyurt Mahallesi’nde boş vaziyetteki arsa için vakıfla görüştüklerini ve son noktaya geldiklerini aktaran Can, “Anıt Mahallesi’nde de pazar yeri ve cami yapmak için yer arayışındayız. Şelaleyi cazibe merkezi haline dönüştüreceğiz. Yol haritamız bellidir. İlerleyen zamanlarda her ay bir açılışımız gerçekleşecek. Özellikle otel, Musa Bey Vakfı ve Kleopatra meydanı projelerimiz hazır. Raporlar çıktıktan sonra Kleopatra meydanımız vatandaşlarımıza sunacağız” dedi.

“SURİYELİLER BELEDİYEDE İSTİHDAM EDİLİYOR AMA CEBİMİZDEN PARA ÇIKMIYOR”

Tarsus Belediyesi’nde Suriyeli sığınmacıların işe alınacağına dair iddialara da yanıt veren Başkan Can, “Yuvam Derneği sosyal bir proje için bizlere müracaat etti. Derneğin işçi çalıştırma projesini birçok belediyede uyguluyor. Bu proje Suriyeli ve Türk vatandaşlarımız olarak yarı yarıya işçi çalıştırma projesi. Biz de ilk etapta 100 kişilik protokol imzaladık, 50 tane Suriyeli, 50 tane Türk. Netice itibariyle bu insanların sigortası, maaşı Yuvam Derneği tarafından ödeniyor. Baktık belediyemizin bütçesinden 1 lira dahi çıkmıyor. Bunu yapan örnek belediyeler var. Biz de bu projeyi gerçekleştirirsek şehrimizde vatandaşlarımıza daha fazla hizmet yapmak için uygun gördük. Ama tabi işin aslını bilmeden eleştirmek kolaydır. Bu bir hükümet projesidir” ifadesini kullandı.

“KOKU İÇİN BÜTÜN KURUMLARI GÖREVE DAVET EDİYORUZ”

Son günlerde ilçede yaşanan koku için bütün kurumları göreve davet eden Belediye Başkanı Şevket Can, “Yine şehrimizde özellikle yaz aylarında ciddi bir şekilde kötü koku mevcuttur. Bunun sebebi köylülerimizin yada arazi sahiplerinin amonyum nitratlı gübre yerine tavuk ve tavuk atıkları ilgili gübre kullanmalarından kaynaklanıyor. İşin özeti bu. Bu konuda bütün kurumları göreve davet ediyoruz, bu iş sadece belediyenin işi değil” dedi.

“BÜYÜKŞEHİR YASASI’NDAN EN ÇOK TARSUS ETKİLENDİ”

belediyenin Tarsus Belediyesi olduğunu kaydeden Başkan Can, “Tarsus belediyesi olarak 3 yılda büyükşehir belediyesi yasasına alışmamız kolay olmadı. Çünkü bir bütün olarak belediye yönetmeye alışmışız. Devamlı hizmet eden bir belediyeyiz. %60 gelir azalmışken, 179 mahalleye hizmet yapmaktayız. 330 bin insana hissettirmedik. Bizler etkilendik ama vatandaşa hissettirmedik. Gelirimiz azalmasına rağmen hizmet atağı yapıyoruz. Vatandaşımız belediyeyi değerlendirirken, siyaseti bir kenara bırakıp düşünmesi lazım. Belediye yapmış olduğu hizmetleri yerinde harcıyor mu güzel hizmetler yapıyor mu, buna göre değerlendirmek lazım. Bu yasayla Köylerde çöpümüzü toplamaya başladık. Büyük şehir yasasından en fazla faydalanan köylerdir. Köylerden belediyeye giriş yok. Yasayı da çıkaran büyüklerimiz olduğuna göre helal hoş olsun. Tarsus Belediyesi 3 yılda 23 hizmet aldı” şeklinde konuştu.

“TARSUS’UN MENFAATI İÇİN BÜTÜN KURUMLARA YARDIM EDİYORUZ “

Başkan Can, Tarsus’un menfaati için bütün kurumlara yardım ettiklerinin de altını çizerek “Kredi yurtlar kurumuna eski belediye binasını ücretsiz verdik. Talep bizden gitti. Bu bir nokta atışıdır. Şehir merkezindeki esnafımız faydalansın.

Tarsus Belediyesi olarak Milli Eğitimin ve Kaymakamlığın örtülü ödeneği olmadığı için iki tane okul yapılamamış. Bana intikal etti. Biz varız dedik. 500 bin TL’yi meclis onayıyla Milli eğitime aktardık ve 2 okul inşaatına başlandı. Resmi kurumlarla çalışma budur.

Tarsus organize sanayine gelecek ÇED raporu için 300 bin TL gerekliydi. Bu parayı da meclis kararıyla aktardık. Çamtepe gişelerini geçince Gıda ve İhtisas Organize Sanayi için başladığında 5-10 bin hemşerimiz işe başlayacak. Bunun için 300 bin TL’yi seve seve veririz. Şehrimize yatırım yapan hangi yatırımcıysanız belediye olarak varız, çünkü belediyeler şehri temsil eder. Talepler uygunsa değerlendiririz. Cezaevini ihtiyacı olan klima ve kadınlar koğuşunda buzdolabı talebi vardı, meclisimizde karar aldık, gönderdik” dedi. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA