Mersin balık çiftliklerine karşı birleşti! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Mersin balık çiftliklerine karşı birleşti!


 

Mersin’e kurulması planlanan ve kentteki turizmin sonu olacağı belirtilen balık çiftliklerine karşı Büyükşehir Belediye Meclisi’nde CHP, MHP ve AKP’li üyeler ortak hareket etme kararı aldı.

Mehmet Nabi Batuk

Mersin’in sahip olduğu sahilleri ve doğal güzellikleri ile kentteki en önemli turizm bölgelerinden biri olan Silifke, Aydıncık açıklarında, Muğla’dan taşınarak kurulmak istenen balık çiftliklerine karşı Büyükşehir Belediyesi Meclisi tek yürek oldu. Ekim ayında yapılan ilk oturumda konuyu meclis gündemine taşıyan CHP’li Meclis üyesi Ömer Karadeniz’e, MHP’li Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ve AKP’li Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan’da destek verdi. Toplantıda Balık çiftliklerine karşı önümüzdeki Cuma günü gerçekleştirilecek meclis toplantısında ortak bir karar alınması kararlaştırıldı.

“LOBİ KONUSUNDA ÖNCÜLÜK YAPABİLİR MİYİZ?”

Mersin’e kurulması planlanan balık çiftliklerine ilişkin CHP’li Meclis üyesi Ömer Karadeniz, Başkan Kocamaz’a şu soruları yöneltti: “Muğla’dan sökülerek Mersin’de Silifke ve Aydıncık’ta yapılmak istenen balık çiftliklerinin biz belediye olarak neresindeyiz? Mersin’de yapılmak istenen bu balık çiftlikleri ile ilgili STK’lar, ilgili meslek odaları ve baro tepkisini dile getirdi. Biz de Mersin Büyükşehir Belediyesi olarak neler yapabiliriz? Lobi konusunda öncülük yapabilir miyiz?”

“2 BALIK ÇİFTLİĞİ İÇİN ONAY VERMEDİK”

Kocamaz’dan önce söz alan Mersin Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Dairesi Başkanı Bülent Halisdemir, kendilerine çok sayıda başvuru olduğunu açıklayarak “Gerekli incelemeleri yapıyoruz 2 balık çiftliği için onay vermedik” dedi.

“KAMUOYUNUN BİRAZ HAREKETLİ HALE GELMESİ LAZIM”

Balık çiftliklerinin 5-6 yıl önce yine gündeme geldiğini hatırlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz ise “O zamanda Mersin’de kamuoyu oluşturulmuş ve bunu önüne geçilmişti. Büyükşehir Belediyesinin bu tür konularda her hangi bir yetkisi yok. Olay denizde olduğu için bakanlık yetkilileri değerlendiriyor. Dolayısıyla bu konu bana geldiğinde tabii ki biz de bize raporlar geldiğinde olumsuz görüş vereceğiz ama bu yetmez. Burada kamuoyunun biraz hareketli hale gelmesi lazım. Yoksa herkes oturuyor çözümü bir başkasından bekliyor. Böyle bu işlerin önüne geçme şansımız yok. Kamuoyu duyarlı olur, birlikte hareket ederse ben öyle tahmin ediyorum geri adım atılacaktır. Bu konuda bir hazırlık yapın, bir meclis kararı alarak, ilgili yerlere ulaştıralım” diye konuştu.

“SAHİP ÇIKMAZSAK EGEDEKİ SIKINTILAR BURADA DA BAŞ GÖSTERECEK”

Toplantıda son olarak konuşma yapan Aydıncık Belediye Başkanı Ferhat Aktan ise “2005’de başlayan bu çalışmalara karşı topyekun olmamız, STK’ları belediye başkanları birlikte hareket etmeli. Bizler sahip çıkmazsak egedeki sıkıntılar burada da baş gösterecek. Valilikte bu konuda çalışma yapıyor. Aydıncık’a kurulacak balık çiftlikleri için gerekli ÇED toplantıları karşı olduğumuz bildikleri için Silifke’de yapılıyor. Biz bunun karşısındayız” dedi.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA