Belediyeyi ayıpladı başkanın hışmına uğradı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Belediyeyi ayıpladı başkanın hışmına uğradı


 

Büyükşehir Belediyesi’nde bir kadın çalışana yönelik darp sonrası kadnın işten çkarılmasını ayıplayan CHP’li Meclis Üyesi Derya Özinç, Başkan Kocamaz’ın hışmına maruz kaldı!

Mehmet Nabi Batuk

Geçtiğimiz günlerde Mersin Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanlığı’nda görevli Personel Nehir Göklü’nün amiri tarafından darp edilmesinin ardından birde işten çıkartılmasını Mersin Büyükşehir Belediyesi Meclisi’nin Ekim ayı 1. Oturumu toplantısında taşıyan CHP’li Meclis Üyesi Av. Derya Özinç’e yanıt veren Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, sözlerinin ardından cevap vermek isteyen Özinç’e “Olayı başka yöne çekmeyin” diye bağırarak konuşma hakkı tanımadı. Başkan Kocamaz tarafından konuşturulmayan Meclis üyesi Av. Derya Özinç tekrar yerine otururken mecliste soğuk rüzgarlar esti.

“DARP EDEN AMİRİN İŞ AKDİNİN FESHEDİLMESİ GEREKİRKEN KADININ İŞİNE SON VERİLMESİ BİZİM AYIBIMIZ”
Nehir Göklü isimli kadının Büyükşehir Belediyesi sınırları içersinde darp edildiğini hatırlatan CHP’li Meclis Üyesi Av. Derya Özinç, “Kadına şiddet konusunda 3 sayfa haberlerini görüyoruz. Kadına şiddet konusunda hepimizin toplumsal duyarlılığı tartışmasız. Ancak Büyükşehir Belediyesi’nde Nehir Gök isimli kadına yönelik yaşanan olay hepimizi çok fazla üzmüştür. Maalesef kadın emekçi iş akdi feshedilerek ikinci kez mağdur edilmiştir. Kadına şiddet konusunda hepimizin çok duyarlı olması lazım. Bu kadının mağduriyeti giderilmeli. Darp eden amirin acilen iş akdinin feshedilmesi gerekirken kadının işine son verilmesi bizim ayıbımız” dedi.

“DİSİPLİNİ BELEDİYEMİZDE SAĞLAMAK ZORUNDAYIZ”
Özinç’e ilk olarak yanıt veren Ulaşım Dairesi yetkilisi “Konuyla ilgili olarak gerekli yasal incelemeyi başlatmış, konu da yargıya taşınmıştır. İdari soruşturma ve yargı süreci devam etmektedir. Belediyemizin her hangi bir çalışana yönelik önyargılı davranması söz konusu değildir. Sonuçlar geldiğinde gereğini ilgili makamlara arz edeceğiz. İlgili çalışanımıza ilişkin benzeri soruşturmalar yürütülmüş ve bunun neticesinde daha önce de iş akdi bir defa daha sonlandırıldı. Ancak biz 3 bine yakın çalışanı ile bu disiplini belediyemizde sağlamak zorundayız” cümlelerini kullandı.

“ŞİDDET FİLAN YOK. SİZ OLAYI BAŞKA YÖNLERE ÇEKMEYİN”
Son olarak koşan Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz, “Ben detaya girmek istemiyorum. O hanımefendi ile ilgili daha önce konular gündeme geldi. O hanımefendinin iyi bir tedavi görmesi lazım çünkü kendisini dışarıda mühendis diya tanıtıyor. Oysa liseyi bile henüz daha dışarıdan bitirmiş. Olayın detayını öğrenip gerekli. Herkes herkesi kullanmak ister. Bu hanımefendi de birçok insanı kullanmak istiyor. Bununla ilgili daha önceden de soruşturmalar yapılmış, davranış bozukluğu olduğu kesin. Sahte rapor tartışmasında hangi raporun sahte olduğu tartışılır. Konu yargıya intikal etmiş, bu orada tespit edilir. Şiddet filan yok. Siz olayı başka yönlere çekmeyin” diyerek tartışmayı noktaladı.



   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA