Nükleer karşıtları seçime gidiyor | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Nükleer karşıtları seçime gidiyor


 

Mersin Nükleer Karşıtı Platform, sandığa gidiyor, Yeni organların belirleneceği genel kurul öncesi bileşenlere katılım çağrısı yapıldı.

KIYMET GÖKÇE

Türkiye’nin ve dünyanın neresinde olursa olsun nükleer enerji üretimine ve nükleer silahlara karşı çalışmalar yürüten kurum, kuruluş ve kişilerden oluşan bir buluşma olan Mersin Nükleer Karşıtı Platform, sandığa gidiyor.

Üyesi olmak için nükleer enerjiye karşı olduğunu beyan etmek ya da karar altına almak ve NKP tarafından oluşturulan metne imza atmanın yeterliği olduğu platformun Mersin ayağı, 13 Ekim Cuma günü Saat 17:00'de Mersin Tabip Odası Konferans Salonunda genel kurul yapma kararı aldı. Nükleer karşıtı mücadeleye emek veren tüm Mersinlilerin davet edildiği genel kurul için bileşenlere katılım çağrısı yapıldı. Mersin NKP Dönem Sözcüsü Erkan Demir, bileşenlere kurumsal kimlik üzerinden katılım uyarısı yaparak, platform ile iletişime geçme çağrısı yaptı.

Katılıma açık, tabana dayanan, demokratik ilkelere bağlı ve yerel platform örgütlenmelerinin oluşumu yönünde çalışmalar yürüten platform, Türkiye’de 1970’lere dayanan nükleer karşıtı hareketin ve 1990′lı yıllarda çalışmalar yürüten Nükleer Karşıtı Platform’un devamı.

NKP Bileşenleri arasında dayanışma esas alınırken, platform bileşeni olan kişi, kurum ve kuruluşlar kendi nükleer karşıtı çalışma ve kampanyalarını yürütebilmenin yanı sıra, NKP tarafından yapılan ortak etkinlikler içinde de yer alıyorlar.

NKP organları, bu bağımsız ve ortak çalışmaların eşgüdümünü, duyurulmasını, desteklenmesini ve yapılan çalışmalara katılımın arttırılmasını sağlıyor.

AMAÇ NÜKLEERE KARŞI BİRLİKTE HAREKET ETMEK

Nükleer santraller konusunda, kamuoyunu doğru ve zamanında bilgilendirme amacı taşıyan platform; nükleer yanlılarının yaydığı yanlış ve yanlı bilgiler konusunda uyarıda bulunmak, nükleer santraller konusunda toplumsal bilinç ve refleks yaratmak, nükleer santraller konusunda birlikte davranacak kurum, kuruluş ve kişilerin ortak tavır almasını sağlayıcı çalışmalar yapmak, nükleer karşıtı mücadelenin ve çalışmaların toplumda yayılmasını sağlamak, nükleer karşıtı hukuki süreçleri işletmek, nükleer silah ve denemelerin tamamen ortadan kaldırılması ve yasaklanması için çalışmak amacıyla çalışmalarını sürdürüyor. 


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA