Gerileyen üniversiteye büyük ödenek! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Gerileyen üniversiteye büyük ödenek!


 

Türkiye’nin en iyi üniversiteler sıralamasında 12 sıra birden gerileyen Mersin Üniversitesi’nin 2017 yılı 311 milyon 78 bin TL olan ödenek teklifi tavanı 2018 yılı için 340 milyon 385 bin TL oldu!

HEDİYE EROĞLU

Orta Vadeli Mali Plan'da (2018-2020) aralarında üniversitelerin de bulunduğu özel bütçeli idarelerin 2018 ödenek teklif tavanları belirlendi.

Yüksek Öğretim Kurumunun (YÖK) ödenek teklifi tavanı, yüzde 98 artışla 98,1 milyon liraya yükseldi. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığının (ÖSYM) ödenek tavanı ise yüzde 31 artışla 573,5 milyon liraya çıktı.

İstanbul Üniversitesi, 1 milyar 272 milyon lira ile en yüksek ödenek teklif tavanına sahip üniversite oldu. Bu üniversite için öngörülen ödenek teklifi cumhurbaşkanlığı, TBMM, Avrupa Birliği, Bilim, Sanayi ve Teknoloji, Gençlik ve Spor, Gümrük ve Ticaret, Kalkınma ile Orman ve Su İşleri gibi bakanlıkların ödeneklerini geçti.

MEÜ’YE DEV ÖDENEK!

Ortadoğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde yer alan “URAP Araştırma Laboratuarı”nın, Türkiye'nin en iyi üniversitesi sıralamasında bu yıl 12 sıra birden gerileyen Mersin Üniversitesi’nin ödeneğinin ise arttırıldığı görüldü. Mersin Üniversitesi’nin geçen yıl 311 milyon 78 bin TL olan ödenek teklifi tavanı bu yıl için, 340 milyon 385 bin TL oldu!

Oransal olarak ise en fazla ödenek teklif tavanı artışı ise askeri hekim ihtiyacını da karşılayacak olan Sağlık Bilimleri Üniversitesinde gerçekleşti. Bu üniversitenin ödeneği yüzde 130 artarak, 255,6 milyon lira oldu. Türk-Alman Üniversitesinin ödenek teklifi tavanı da yüzde 28,9 artarak, 64 milyon lirayı aştı.

Özel bütçeli idarelerin kapsamına giren üniversite ve enstitülerin 2018 ödenek teklif tavanları (lira) şöyle:


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA