Dünyanın ilk engelli Sanat Festivali Mersin’de yapılacak | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Dünyanın ilk engelli Sanat Festivali Mersin’de yapılacak


 

Dünyada ilk kez Mersin’de düzenlenecek ve dünyanın dört bir yanından gelecek engelli sanatçıların katılımıyla gerçekleştirilecek olan ‘1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin basın lansmanını İstanbul’da düzenlendi.

Gerçekleştirilen lansmana Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Burhanettin Kocamaz’ın yanı sıra dünyaca ünlü görme engelli ressam Eşref Armağan, Mersin Büyükşehir Belediyesi yöneticileri ve ulusal basın mensupları katıldı.

İstanbul’dan 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin duyurusunu yapan Kocamaz, konuşmasının başında Engelliler Dairesi Başkanlığı olarak hayata geçirdikleri hizmetleri aktardı.11-15 Ekim tarihleri arasında Türkiye ve dünyada ilk kez gerçekleştirecek olan 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin Mersin Büyükşehir Belediyesi’nin prestijli projelerinden bir tanesi olduğunu belirten Başkan Kocamaz, “11-15 Ekim tarihleri arasında Mersin merkez, Tarsus, Anamur ve Erdemli-Kızkalesi’nde gerçekleştirilecek olan dünyaca ünlü sanatçı ve uzmanların katılacağı sergi, sempozyum, workshop, konser, gezi ve performanslarla Türkiye’ye unutulmaz bir festival deneyimi yaşatacağız. Böylesine dolu dolu ve kaliteli bir festival programını ortaya koymak, sizler de takdir edersiniz ki, azami dikkat ve özen gerektiren iyi bir takım çalışması ile mümkündür. Yaklaşık bir yıldır bu prestijli organizasyon için gecesini gündüzüne katarak büyük bir özveriyle çalışan Engelliler Dairesi Başkanlığımızın ve destek veren diğer birimlerimizin personelini sizlerin huzurunda ayrı ayrı kutluyorum. İlimizin ve ülkemizin yüz akı olacağına inandığımız bu güzel projeyi ilk günden bu yana sahiplenen ve heyecanla destekleyen tüm resmi ve sivil kuruluşlarımıza ve tabii ki siz değerli basın mensuplarına canı yürekten teşekkür ediyorum. Bizim için çok özel anlam taşıyan bu desteğinizin festival süresince ve sonrasında da sürmesini diliyorum. 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’nin ülkemizdeki ve dünyadaki tüm engelli bireylerin mutlu, huzurlu, güvenli, sağlıklı ve müreffeh bir yaşam standardına kavuşmasına katkı sağlamasını temenni ediyorum” ifadelerini kullandı.

Yaptığı konuşmanın ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Başkan Kocamaz, 11-15 Ekim tarihinde dünyada bir ilk olarak gerçekleştirilecek 1. Mersin Uluslararası Engelsiz Sanat Festivali’ne tüm basın mensuplarını davet etti. (bülten)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA