Savunma bir gün size de lazım olur! | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

Savunma bir gün size de lazım olur!


 

İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi, Mersin’de avukatlara yönelik operasyonlara tepki göstererek, “Savunma vazgeçilemez temel insan hakkıdır, savunma hakkının önünde engel olanların da bir gün ihtiyaç duyacağı unutulmamalıdır” mesajı verdi.

Haber Merkezi

Mersin’de önceki gün Cumhuriyet Başsavcılığı’nca başlatılan operasyonlar çerçevesinde bazı avukatların gözaltına alınmasına tepkiler sürüyor. İnsan Hakları Derneği Mersin Şubesi’nde düzenlenen basın açıklamasına yurttaşlarda destek verdi. Şube Başkanı Ali Tanrıverdi konuyla ilgili yaptığı basın açıklamasında, AKP iktidarının; FETO’nun darbe girişimi gerekçe göstererek ilan ettiği OHAL uygulamalarıyla, kendilerine muhalif olan tüm kesimlere baskılar uygulayarak sindirilmeye çalıştığını söyledi. 

“Halkın iradesiyle seçilmiş milletvekilleri, belediye başkanları, gazeteciler, akademisyenler, öğretmenler, memurlar, iktidara muhalif tüm kesimler KHK’lerle görevlerinden alınarak, tutuklanarak mağdur edilmişlerdir. Baskılara maruz kalan kesimlerden biri de insan hakları savunucuları ve mağdurların savunma hakkını yerine getirmeye çalışan avukatlardır. Birçok insan hakları savunucusu şu anda keyfi uygulamalar sonucunda tutuklanmıştır. Cezaevlerinde, mahkeme salonlarında, adliye koridorlarında, karakollarda savunmayı temsil eden avukatlar baskı altına alınarak savunma hakkı engellenmektedir. Bu uygulamalardan biride Mersin de avukat arkadaşlarımız hakkında Mersin Cumhuriyet Başsavcılığınca verilen gözaltı kararıdır. Bu alınan kararın keyfi ve savunma hakkının kullanımı engellemeye yöneliktir. Şu anda Mersin Barosuna bağlı 7 Avukat Terörle Mücadele Şubesinde bulunmaktadır. Bir Avukat arkadaşımızın il dışında olmasından dolayı hakkında yakalama kararı vardır” dedi.

SAVCILIĞA ÇIKMAK İÇİN AÇLIK GREVİNE BAŞLADILAR

Salı günü gözaltına alınan avukat gurubunun; Cumhuriyet Savcılığına çıkarılmadan Emniyet Müdürlüğünden bekletildiklerini, gözaltı operasyonun hukuksuz olduğunu ve bir an önce savcılığa çıkarılmayı istedikleri gerekçesiyle açlık grevine başladıklarını da açıklayan Tanrıverdi, “Avukatlar; savcılığa çıkarılıncaya kadar açlık grevine devam edeceklerini belirtmişlerdir. Ülkemizde yaşanan hak ihlallerini tespit ederek raporlaştıran, periyodik aralıklarla hazırlanan bu raporları kamuoyuyla paylaşan deneğimiz, iktidarı rahatsız ettiği görülmektedir. Başta Anayasa olmak üzere, yasalar ve Türkiye’nin taraf olduğu Uluslararası sözleşmelere göre cezası kesinleşmeyen her kes masumdur. Masumiyet ilkesi ihlal edilerek zanlıların suçlu ilan edilmeleri ve savunma haklarının engellenmesi kabul edilemez. İnsan Hakları Savunucusu olan Avukat arkadaşlarımıza uygulan keyfi gözaltların derhal son bulmasını ve serbest bırakılmalarını talep ediyoruz. Dernek olarak sonuna kadar takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz” dedi.


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA