26 yabani hayvan doğaya bırakıldı | Mersin Haberci Gazetesi
     
 
 
 
 
 

26 yabani hayvan doğaya bırakıldı


 

Mersin Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yaban hayatı koruma, kurtarma ve rehabilitasyon hizmeti veren Tarsus Hayvan Parkı ekipleri tarafından tedavisi tamamlanan farklı türdeki 26 hayvan, 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü etkinlikleri kapsamında doğal yaşam alanlarına kavuşturuldu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü ekiplerince, hasta ve yaralı vaziyette bulunarak, Tarsus Hayvan Parkı ekiplerine teslim edilen 4 leylek, 2 şahin, 3 kerkenez, 3 atmaca, 1 çobanaldatan kuşu, 7 kaya güvercini ve 4 ördeğin tedavisi tamamlandı.

Tedavilerin ardından hayvanlar Tarsus Kaymakamı Yüksel Ünal, Doğa Koruma ve Milli Parklar Mersin Şube Müdürü Ahmet Çörtük, Doğa Koruma ve Milli Parklar Tarsus Şefi Özlem Kökçü ile Mersin Büyükşehir Belediyesi Hayvan Sağlığı ve Hayvanat Bahçesi Şube Müdürü Mesut Özdemir’in katılımıyla Berdan Baraj gölü mevkiinde, doğal yaşam alanlarına bırakıldı. Tedavi boyunca birer bebek gibi bakılan hayvanların 4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde tekrar doğaya salınmasının mutluluğu yaşandı.

Ayrıca Tarsus Hayvan Parkı ekipleri tarafından tedavisi tamamlanan iki yılkı atı da Karboğazı mevkiinde bulunan yılkı atlarının yaşadığı ve beslendiği bölgeye bırakıldı.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, Orman ve Su İşleri Bakanlığı Doğa Koruma ve Milli Parklar Bölge Müdürlüğü, üniversiteler, sivil toplum kuruluşları arasında imzalanan protokol gereğince doğada yaralı halde bulunan ve tedavisi uzun sürecek olan gerek kanatlı, gerek memeli tüm yaban hayvanlarının tedavisi ve rehabilite işlemleri Tarsus Hayvan Parkı’nda yapılıyor. Tarsus Hayvan Parkı ekipleri tarafından tedavileri tamamlanan yaban hayvanları, tedavi edildikten sonra tekrar doğal yaşam alanlarına bırakılıyor. Bu kapsamda 2017 yılı başından itibaren toplam 114 hayvan, tedavisi tamamlanarak doğal yaşam alanlarına bırakıldı. (İha)


   

Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

Yapılan yorumlarda IP Bilgileriniz kayıt altına alınmaktadır..!


  HABERCİ GAZETESİ
 

  HABER ARAMA
 
  

  HABERCİ SPOR
 


  BİK İLANLAR
 




  SOSYAL MEDYA
 

  NÖBETÇİ ECZANELER
 
 

 




sanalbasin.com üyesidir

 
         
ANASAYFA HABER ARŞİVİ KÜNYE İLETİŞİM GİZLİLİK İLKELERİ

 
Siteden yararlanırken gizlilik ilkelerini okumanızı tavsiye ederiz.
mersinhaberci.com © Copyright 2016-2024 Tüm hakları saklıdır. İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz.

URA MEDYA